Movie Car: 1968 Mustang GT 390 - Bullitt (Video)

Το μοναδικό αυτοκίνητο που απείλησε να επισκιάσει τον Steve McQueen!

  • -
  • -

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε δει και ξαναδεί το αστυνομικό φιλμ Bullitt, όπου πρωταγωνιστεί ο Steve McQueen; Λιγομίλητος, ψύχραιμος και γοητευτικός, ο αείμνηστος ηθοποιός από την Ιντιάνα των ΗΠΑ είχε πάντα αρκετά δεσπόζουσα παρουσία προκειμένου να συμπαρασύρει στη λάμψη του οποιοδήποτε όχημα βρισκόταν δίπλα του.

Ίσως, όμως, να υπάρχει και μια εξαίρεση. Ο λόγος για τη Ford Mustang GT 390 του 1968, η οποία στη συγκεκριμένη cult ταινία δράσης, απείλησε να «κλέψει» μέρος της δόξας του McQueen.

Το χεράκι του, βέβαια, έβαλε και ο ίδιος ο ηθοποιός. Αυτό διότι για τις ανάγκες της ταινίας ζήτησε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο μοντέλο έτσι ώστε να εναρμονιστεί με την «σκληρή» εικόνα που εκείνος εξέπεμπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ



Το χρώμα άλλαξε σε Highland Green, τοποθετήθηκαν νέες ζάντες, ενώ ο V8 των 320 ίππων πλαισιώθηκε από μια νέα εξάτμιση, έτσι ώστε να παρέχει στους θεατές μια πιο δυναμική ηχητική υπόκρουση, η οποία θα εκτόξευε το «σασπένς» στη θρυλική σκηνή καταδίωξης. Αλλαγές ακόμη διενεργήθηκαν και στον τομέα της ανάρτησης, έτσι ώστε να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στα γυρίσματα.

Στην ταινία συμμετείχαν δύο Mustang Billitt, αλλά μόνο η μία μπόρεσε να βγει… ζωντανή. Δυστυχώς, η μια εξ αυτών, υπέστη εκτεταμένες, μη επισκευάσιμες ζημιές, γεγονός που προδιέγραψε τη μετατροπή της σε… παλιοσίδερα.

Η δημοφιλέστερη Mustang όλων των εποχών - όπως αποκαλείται η Mustang της ταινίας - δημοπρατήθηκε μόλις πρόσφατα αντί 3, 4 εκατ. ευρώ!