Stanley Rose: Σαν αφορμή

Οι μουσικοί, τα άλογα ακόμα και τα γυναικεία πόδια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αφορμές! Γιατί πάντα το αυτοκίνητο ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης

  • -
  • -

Ο θάνατος το BB King τον Μάιο του 2015 αποτέλεσε την αφετηρία για ένα νέο δρόμο στη ζωγραφική του Stanley Rose. Χρησιμοποίησε κλασικά χρώματα λαδιού και ένα μεγάλο σε διάσταση καμβά για τον BB King, που μαζί με τη Loucille (την αγαπημένη του Gibson) νωχελικά περνά στην αιωνιότητα μαζί με μια Cadilllac του 1953.

Ο πίνακας τελείωσε τη τελευταία στιγμή και έφτασε στο Automotive Fine Art Show στο Peddle Beach, όπου κέρδισε και το βραβείο Peter Helck! Φυσικό λοιπόν ήταν να ακολουθήσει μια ολόκληρη σειρά που περιελάβανε τους Muddy Waters, John Lee Hooker και έφτανε μέχρι τον Keith Richards με μια Bentley να συμμετάσχει στη σύνθεση.

Ο «Τριαντάφυλλος» αν και γεννήθηκε στην Αγγλία έζησε στη Γαλλία μέχρι το 1984 και το στούντιο του στην αρχή ήταν μια βάρκα η οποία έπλεε στον Σηκουάνα, πριν μετακομίσει σε ένα πύργο του 14ου αιώνα. Όμως πάντα η βάση όλης του της έμπνευσης ήταν το αυτοκίνητο. Και μπορεί να σας φαίνεται ότι λειτουργεί διακοσμητικά και βρίσκεται στο περιθώριο, όμως πάντα είναι το κύριο θέμα όλων των πινάκων του.