Με την Jaguar E-PACE στην αθηναϊκή Ριβιέρα - Dream On

Στην πιο όμορφη διαδρομή της Αττικής… ή μήπως της Ελλάδας, με ένα εμβληματικό SUV βρεθήκαμε κάποτε και τώρα ανυπομονούμε να επιστρέψουμε. Σύντομα!

  • -
  • -

Μερικές φορές οι ιδιαίτερες καταστάσεις σε κάνουν να σκεφτείς καλύτερα ορισμένα πράγματα. Όταν βρεθείς κλεισμένος σπίτι γιατί έτσι απλά πρέπει, κάνεις τις εσωτερικές αναζητήσεις σου. Αναπολείς στιγμές που έχεις ζήσει, όμορφες, ξεχωριστές, αξέχαστες.

Σαν αυτή με την Jaguar E-PACE, τότε, σε μια διαδρομή όνειρο, που, όχι άδικα, ονομάζεται αθηναϊκή Ριβιέρα. Περνάει ξυστά δίπλα στη θάλασσα και απλώνεται με τη μορφή μιας γκρι κορδέλας, γεμάτη στροφές για περισσότερα από 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο.

Αρκετά για να σου προσφέρουν ηρεμία ή να σου ανεβάσουν την αδρεναλίνη, όπως εσύ επιλέξεις να οδηγήσεις το μοντέλο με το αιλουροειδές στη μετόπη του. Η πρώτη σκέψη όταν ακούς Jaguar -και όχι άδικα- πηγαίνει σε σπορ μοντέλα.

Διθέσια, χαμηλά, με εξαιρετικό ζύγισμα στο πλαίσιο και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Για την περίσταση ιδανικά cabrio για να σε συντροφεύσουν σε αυτή τη μαγευτική διαδρομή. Θα μπορούσε στα σίγουρα! Ωστόσο, αναθεωρείς αμέσως μόλις βρεθείς πίσω από το τιμόνι της E-PACE.

Του μικρού SUV της Jaguar, το οποίο οι Βρετανοί έφτιαξαν με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια και καθολικό σεβασμό στις αξίες της φίρμας. Επιβάλλεται με το παρουσιαστικό της. Τις επιθετικές γραμμές της, τις σμιλεμένες καμπύλες της.

Θαρρείς να αδιαφορεί για τα κάθε λογής στερεότυπα που συνοδεύουν τα SUV, αφού έχει αναλογίες… καλλονής. Μοιάζει μικρή αλλά δεν είναι. Τη νιώθεις ελαφριά στο δρόμο και ας ζυγίζει σχεδόν δυο τόνους. Γίνεσαι ένα με αυτή τη Jaguar και απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί της. Η απαράμιλλη πολυτέλεια, σε κάνει να νιώθεις άνετα στο εσωτερικό της, αναζητώντας χιλιόμετρα να διανύσεις πίσω από το τιμόνι της.

Η ανάρτηση της E-PACE δουλεμένη, όπως οι μηχανικοί της Jaguar μας έχουν συνηθίσει σε όλα τους τα μοντέλα. Ισοπεδώνει ό,τι βρεθεί στο διάβα της, αλλά συνάμα με ποιότητα στην πληροφόρηση. Ένας συνδυασμός σπάνιος που εδώ παρέχεται απλόχερα. Ταιριάζει γάντι σε αυτή την υπέροχη μαγευτική διαδρομή.

Η ανάμνηση έντονη, ανάλογη του τοπίου και του αυτοκινήτου. Τι και αν τότε ήταν χειμωνιάτικη η μέρα; Ο ήλιος έλαμπε και ουρανός καθαρός γαλανόλευκος στο άπειρό του, εκεί που το μάτι φτάνει, συναντούσε και γίνονταν ένα με το βαθύ μπλε τη θάλασσας. Το τοπίο οδηγός σου και η Jaguar E-PACE όχημα για την εμπειρία. Σε ήρεμους ρυθμούς για να ρουφήξεις κάθε στιγμή, να την αποτυπώσεις με έντονα γράμματα στο σημείο του εγκεφάλου με τις καλές αναμνήσεις. Εκεί, στην αθηναϊκή Ριβιέρα σύντομα θα επιστρέψεις για να γράψεις με τη μοναδική Jaguar μια ακόμα εμπειρία. Πιο δυναμική!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ JAGUAR E-PACE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ