Με το Kia XCeed στη Δίρφυ. Ησυχία! Κάποιος κοιμάται

Μένουμε σπίτι αλλά ονειρευόμαστε! Μια απόδραση, σε ένα σχεδόν εξωτικό βουνό που είναι τόσο κοντά, αλλά σε κάνει να νιώσεις τόσο μακριά

  • -
  • -

Το σενάριο της παραγωγής, θέλει να διακτινιζόμαστε σε κάποιο από τα συνηθισμένα στούντιο του gocar, εδώ δίπλα. Πλησιάζει 14:00 και δεν έχει ακουστεί ούτε κλικ από κάμερα, όλα τα καλά άλλωστε συμβαίνουν όταν πέφτει το φως. Και τη νύχτα για αυτή τη φορά την έχουμε συμπεριλάβει στο παιχνίδι των τελευταίων φωτογραφικών clicks. Στο θέμα μας το νέο Kia XCeed, κάτι όχι ακριβώς SUV, αλλά CUV. Το Kia που ενσωματώνει στην σπορ οντότητα του τον όρο Coupe, για να δείξει ότι είναι και φαίνεται κάτι ανώτερο απ’ ότι θα περίμενες.

Η Χαλκίδα στην πλάτη μας, η Στενή στο δεξί μας χέρι και βολοδέρνουμε ανηφορικά μια στριφογυριστή κορδέλα που φτάνει στα 1000 μέτρα, με θέα την βορειοδυτική πλευρά της υψηλότερης κορυφής της Δίρφης (Δέλφι), άλλα 743 μέτρα επιπλέον. Το έντονο ανάγλυφο που διαμορφώνει η εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα θέση της, είναι λόγος που είμαστε εδώ ψάχνοντας εικόνες σε πλούσιο φόντο που εναλλάσσεται ανάμεσα σε γυμνές πλαγιές και ποικιλία χλωρίδας.



Αν κατηφορίσεις ανατολικά αφήνεις το διάσελο και «πέφτεις» στο Αιγαίο με τα καταγάλανα νερά στις απόκρημνες παραλίες. Το ΧCeed όμως γαργαλάει τις βορειοδυτικές πλαγιές του βουνού, κυνηγημένο από την σπορ φύση του. Δεν είναι απλά το αυτοκίνητο που σε πείθει με τον υπαρκτό ρεαλισμό των δεδομένων του, αλλά και αυτό που σου δημιουργεί το συναίσθημα να το οδηγήσεις.

Η ώρα περνάει το σούρουπο έχει αποκτήσει το πορφυρό χρώμα που αναζητά ο φακός και το XCeed παίρνει την ενδεδειγμένη στάση στο κάδρο. Όσην ώρα ακουγόταν ο ήχος του κλείστρου ανα 4 δευτερόλεπτα έχουμε φωλιάσει στην άκρη του δρόμου. Ένα κουτί με κρύα πίτσα αποκαλύπτεται με μια αγνή μορφή σουρεαλισμού. Η εμμονή της μνήμης, η ελαιογραφία του Νταλί, είναι μπροστά στα μάτια μας ως άλλο ρολόι φτιαγμένο από δημιουργική στάση της ζύμης με τα ανάκατα υλικά της.



Ο πυροβολημένος οδηγικός ρυθμός που σε προσκαλεί να ζήσεις μαζί του το XCeed, είναι ο καλλιτέχνης. Τα χασίματα και οι δημιουργικές στροφές στη διαδρομή, η Καλών Τεχνών. Για το επόμενο δίωρο, το πνεύμα οργιάζει. Νυχτερινές αναλύσεις, κουβεντούλα ψυχοθεραπευτική μέσα σε μια γλυκιά νύχτα, νιώθω όμως τα πόδια μου κόκκαλο. Περίεργη τόσο ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας. Και τα μάτια μου! Αναζητούν γυαλιά ηλίου μες το σκοτάδι; Μα τι γίνεται;

Η επόμενη στιγμή με βρίσκει με θέα το ταβάνι. Στο υπνοδωμάτιο, το μισό πάπλωμα στο πάτωμα και το φως του ηλίου να με σημαδεύει κατακούτελα.

Α, ναι ξέχασα! Μένουμε σπίτι, τουλάχιστον ονειρευόμαστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ KIA XCEED 1.4T-GDi

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ