Με την Mercedes Benz A-Class στην Παραλιακή Σουνίου. Στην αφρόκρεμα με την αφρόκρεμα

Τι ζητάς για να ξεσκάσεις; Μια βόλτα στη θάλασσα, ένα αστέρι της αυτοκίνησης και ένα δρόμο που θα σε απογειώσει. Αξίες σε προσωρινή παύση και εμπειρίες που …μας περιμένουν!

  • -
  • -

Ένας βρετανός συνάδελφος σε περσινή ανοιξιάτικη επίσκεψη στην Αθήνα, αναζήτησε διαδρομή. Μια που να ενσωματώνει οδηγικές στιγμές, αλλά και φόντο για εικόνες της κάμεράς του. Τον ρωτήσαμε αν θέλει θάλασσα ή βουνό και αναμενόμενα πήραμε την απάντηση που δίνει το σύνολο του ευρωπαϊκού βορά όταν σκέφτεται την Ελλάδα. Τυχαία η αναζήτηση στο gocar, έπεσε στο URL της Mercedes-Benz A-Class, τον διαχρονικό ηγέτη της κλάσης των premium μικρομεσαίων και μαζί με την διαδικασία τοποθεσία και αποστολή πινέζας, αποκτούσε σε μήνυμα μια πρώτη ιδέα της αυριανής του βόλτας.  



Το επόμενο απόγευμα γύρισε κατενθουσιασμένος και εμείς εισπράτταμε έκπληκτοι τα συναισθήματα του. Δεν πίστευε ότι τόσο κοντά στην Αθήνα υπάρχει η τέλεια διαδρομή. Πέτυχε μια ανοιξιάτικη ηλιόλουστη καθημερινή, γέμισε το λευκόσαρκο κορμί του με βιταμίνη D και απόλαυσε γευστική οδηγική χάραξη παράλληλα με τη θάλασσα. Έφαγε καλά πλάι στο κύμα, με θέα το Ναό του Ποσειδώνα, φόρτωσε το μύθο της αρχαιότητας στα μυαλά του και κάμποσα Gigabyte στις κάρτες του.

Δυσανάλογα πολλά για μια αντίστοιχη δική μας περίπτωση όταν βρισκόμαστε στον ίδιο τόπο για παραγωγή περιεχομένου. Σε εμάς όμως δεν λείπει η θάλασσα, οι ακρογιαλιές, τα ηλιοβασιλέματα και οι ανατολές, εικόνες όμορφες αλλά ρουτίνα στην επαγγελματική φύση της δραστηριότητας με ένα φωτογραφικό φακό και ένα αυτοκίνητο. Πόσες φορές καθοδόν για Καβοκολώνες, πόσα πάνω κάτω Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσο. Τη μελιστάλακτη προσέγγιση του αλλοδαπού δύσκολα θα την άκουγες από ημεδαπούς.



Λογικό! Δεδομένη κατάσταση άλλωστε μια «παραλιακή» που τριγυρίζει στα πόδια σου. Μέχρι που ήρθε ο εγκλεισμός και τα πόδια ανάθεμα και αν ξεπορτίζουν. Χαζεύω εικόνες της A-Class, από τότε στην ίδια διαδρομή. Σε ένα συνεχές πάνω κάτω, από το βαθύ χάραμα μέχρι το θερινή δύση. Στο μυαλό μου ανάκατες σκέψεις από στιγμές τού τότε, προσαρμοσμένες στο τώρα. Ευτυχώς θυμάμαι, το Alzheimer αργεί!

Ιούνιος 2018, ίσως σε θερινό ηλιοστάσιο, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους μπροστά μας, που οριακά έφτανε να ολοκληρώσουμε τη «δουλειά». Στο ρόλο της «δουλειάς» η υψηλή ποιότητα και η καλλιτεχνική παρουσία της Mercedes, ένα premium μικρομεσαίο με sexy σχεδίαση και αριστοκρατικό δυναμισμό. Με τεχνολογίες που σου μιλάνε και τους μιλάς, με digital τρόπους και σταθερές αξίες προσφοράς. Με πάτημα, επιδόσεις και πάντρεμα ανέσεων και αποτελεσματικότητας. Που καταφέρνει να κάνει το αριστοκρατικό, υπέρμετρα ελκυστικό ακόμα και αν ψάχνεις την ξέφρενη οδήγηση στην τέλεια διαδρομή. Ναι ακριβώς, όπως το ακούτε.

Μένουμε σπίτι και σερφάρουμε τις στιγμές που θα ξαναζήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ A 180 d



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ