Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Navarino Challenge 2023 – Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός

Υποστηρικτής σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά events, στο οποίο συμμετείχαν δύο Ολυμπιονίκες και 3.500 συνολικά άτομα, ήταν η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

  • -
  • -

H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη υποστήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και wellness events στην Ευρώπη, το Navarino Challenge, στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στην Costa Navarino και την Πύλο. Η Μοτοδυναμική ένωσε ανθρώπους από 27 χώρες και τους «έθεσε σε κίνηση» μέσα από πάνω από 55 δραστηριότητες και 20 Ολυμπιακά αθλήματα.

motodynamiki

Η διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερες από 3.500 συμμετοχές και όλοι οι αθλητές και πρεσβευτές της κινήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, με τον ανανεωμένο στόλο αυτοκινήτων της SIXT, μέλους του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και Premium Mobility Partner του Navarino Challenge 2023, ενώ τα premium cars του ομίλου κόσμησαν τις εισόδους των ξενοδοχείων W Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ντρισμπιώτη και Καραλής στην ομάδα της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

Μέσω της συμμετοχής της, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εφάρμοσε βιώσιμες πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική ομάδα MOTODYNAMICS Cleaning Team αποτελούμενη από την καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον καλύτερο Έλληνα άλτη του επί κοντώ, 4ο Ολυμπιονίκη στο Τόκιο Εμμανουήλ Καραλή, μαζί με τους ανθρώπους του Moraitis Watersports και την πολυπληθή ομάδα εθελοντών του Πανεπιστημίου Πειραιά ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας της Γιάλοβας, στο πλαίσιο του Navarino Challenge.

motodynamiki

Η ποσότητα των νεκρών φύλλων Ποσειδωνίας που συλλέχθηκε από την παραλία τοποθετήθηκε σε ειδικές τσάντες και προωθήθηκε για να δώσει δεύτερη ζωή μέσα από την τεχνολογία της PHEE, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης και στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η MOTODYNAMICS Cleaning Team προσπάθησε να επαναφέρει τη φυσική ισορροπία, προωθώντας τις αρχές της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της επαναχρησιμοποίησης (upcycling) των φυσικών πόρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα φύκια και συγκεκριμένα αυτό το είδος φυτού, είναι ένας από τους αρχαιότερους ζώντες οργανισμούς στη Γη.

Δείτε ακόμη: Ασφαλέστεροι δρόμοι, με την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και το GOCAR

motodynamiki

Τα φύλλα της Ποσειδωνίας εκβράζονται στις ακτές της Μεσογείου σε μεγάλες ποσότητες ετησίως και απορρίπτονται ως απόβλητα. Σε συνεργασία με την ελληνική καινοτόμα εταιρεία PHEE, την πρώτη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο που χρησιμοποίησε πλήρως τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica ως πρώτη ύλη, η MOTODYNAMICS Cleaning Team ξεκίνησε τη διαδικασία ώστε να τα επαναφέρει στη ζωή. Πρώτα καθάρισε την παραλία, συγκέντρωσε τα φύκια, τα αποθήκευσε και με φυσική επεξεργασία δημιουργήθηκαν τα πάνελ, που είναι κατασκευασμένα από τα απορριπτόμενα φύλλα και από βιολογικές ρητίνες. Με αυτό τον τρόπο προώθησε την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη μέσω της αλυσίδας των αξίων της. 

Το 1ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» στον Εμμανουήλ Καραλή

Με το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει» και ακολουθώντας τον σκοπό του Ολυμπιακού Κινήματος, το Navarino Challenge συγκέντρωσε για ακόμα μία χρονιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάνω απ’ όλα όμως έφερε κοντά στους νέους και τους ερασιτέχνες σημαντικά υγιή πρότυπα αθλητών. Έναν ακριβώς χρόνο μετά τον χαμό του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η διοργάνωση έκανε πράξη την επιθυμία της οικογένειας του Αλέξανδρου θεσμοθετώντας μέσω του Navarino Challenge και με την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».

motodynamiki

Παρουσία της συζύγου του Δώρας Τσαμπάζη, της κόρης τους και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Μανώλη Κολυμπάδη, το 1ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» δόθηκε στον Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ και πρεσβευτή της SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Εμμανουήλ Καραλή που ξεχωρίζει για το ήθος, τη δέσμευση και την ηθική του.

motodynamiki

 Παράλληλα, την Ολυμπιονίκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρέσβειρα της SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βράβευσε για τη συνεισφορά της στον αθλητισμό ο Development Manager της SIXT Greece, κ. Αντώνιος Μαρκουτσάς.

10χλμ. powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Οι συμμετέχοντες του Navarino Challenge είχαν την ευκαιρία να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα των 10χλμ. powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με θέα το Ιόνιο πέλαγος. Όσοι τερμάτισαν τη διαδρομή έλαβαν μετάλλιο φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιημένα φύλλα Ποσειδωνίας.

motodynamiki

Τέλος, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υποστήριξε την εθελοντική ομάδα του Humanity Greece, όντας Μέγας Χορηγός του ήδη από τον Μάϊο 2023, που καθημερινά πασχίζει για να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα είδη και υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα. Το Humanity Greece κινήθηκε με τη δύναμη της SIXT στο φετινό Navarino Challenge, ενώ με το σπουδαίο εθελοντικό του έργο βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.