Νέο Audi Q2: Το premium SUV που σου εμπνέει απόλαυση κι ελευθερία

Με ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση και προηγμένη τεχνολογία, το ανανεωμένο SUV σου δίνει συνεχώς αφορμή να αναζητάς συναρπαστικές εμπειρίες εντός και εκτός πόλης.

  • -
  • -

Ο δυναμισμός ως τρόπος ζωής: χωρίς στασιμότητα ή συμβιβασμούς, σε μόνιμη κίνηση, κυνηγώντας κάθε ένστικτο. Από τη γέννησή του, το Audi Q2 ήταν ο ιδανικός εκφραστής του δυναμισμού. Το πρώτο premium compact SUV, ανέκαθεν καθρέφτιζε στο δρόμο τον πανίσχυρο χαρακτήρα και τα συναισθήματα αυτού του τρόπου ζωής του οδηγού του. Και τώρα, έρχεται ανανεωμένο και ακόμα πιο δυναμικό, περισσότερο προηγμένο, με στοχευμένες παρεμβάσεις στο design και καινοτόμες τεχνολογίες.

Αρκεί μια ματιά, τη νύχτα, στη φωτεινή υπογραφή των νέων LED φωτιστικών σωμάτων και LED Matrix προβολέων. Μια ματιά στις ακόμα πιο αιχμηρές γραμμές του αμαξώματος, στο πολυγωνικό μοτίβο της Singleframe μεγάλης μάσκας, των πλευρών του αμαξώματος και των μεγάλων αεραγωγών των προφυλακτήρων. Αλλά και στη γκάμα των κινητήρων, που ξεδιπλώνει πλούσια ισχύ από τον 1.0 TFSI με τους 110 ίππους κιόλας, της έκδοσης Q2 30 TFSI. Και, τέλος, μια ματιά στην απαράμιλλη ποιότητα του εσωτερικού του, στο virtual cockpit και στη νέα σουίτα όλων των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Με το νέο Audi Q2, ζεις δυναμικά.

 

Τα πανίσχυρα σπορ γονίδια της Audi, γεννημένα στην πίστα και στα αυτοκίνητα επιδόσεων, είναι οι ρίζες του δυναμισμού (και) του compact SUV της. Το Q2 έχει στη βάση του έναν κορυφαίο κινητήρα, τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 TFSI των 110 PS που συνδυάζει πλούσια ροπή και μέγιστη οικονομία. Για περισσότερες επιδόσεις, ο 1.5 TFSI αποδίδει 150 ίππους και ροπή 250 Nm, επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση με την τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Τη γκάμα συμπληρώνουν οι δίλιτροι diesel, των Q2 30 TDI και 35 TDI, με απόδοση 116 και 150 PS. Τα γονίδια της Audi κρύβονται και στα κιβώτια ταχυτήτων - μηχανικό 6 σχέσεων και αυτόματο S tronic 7 σχέσεων - και φυσικά στη φημισμένη τετρακίνηση quattro.

Η δυναμικότητα στο δρόμο συμπληρώνεται από τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου συμπεριφοράς, όπως το progressive steering που αυξάνει την αμεσότητα του τιμονιού και ο έλεγχος απόσβεσης της ανάρτησης (για περισσότερη άνεση ή δυναμική οδήγηση) μέσω του προαιρετικού Audi drive select, αλλά και από τη σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά!

 

Ο τομέας της ευελιξίας δεν έχει χάσει τίποτα με την αύξηση του μήκους στα 4,21 μέτρα. Αντίθετα, με περισσότερο χώρο, σε συνδυασμό με την κορυφαία απτή ποιότητα των υλικών και την πλήρη ψηφιοποίηση του εσωτερικού και της ενεργητικής ασφάλειας, καμία διαδρομή δεν είναι δύσκολη ή κουραστική! Το Audi virtual cockpit είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, δίπλα στην κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 8,3’’ που προβάλλει την προηγμένη πλοήγηση MMI navigation plus και τις μοναδικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας Audi connect.

Στην ψηφιακή εμβάθυνση του Q2, πρωτόγνωρη στα compact SUV, συμβάλλει φυσικά και η ηλεκτρονική σουίτα υποβοήθησης. Πέραν του Audi pre-sense, που σκανάρει την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο για την πρόληψη συγκρούσεων και την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, το Q2 υιοθετεί από τα μεγαλύτερα Audi και την ημιαυτόνομη οδήγηση Adaptive Cruise Assist.

 

Δυναμισμός με σπορ εξοπλισμό, και νεανικότητα με εξατομίκευση. Το νέο Q2 παραθέτει απεριόριστες επιλογές για να το ταιριάξεις με το χαρακτήρα σου. Οι εκδόσεις Advanced και S line παραπέμπουν στο εμβληματικό Audi Sport quattro, ενώ μπορείς να προσθέσεις τις σπορ ζάντες (ως) 19 ιντσών, καθώς και σπορ καθίσματα στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Στην εξατομίκευση, πέντε νέα χρώματα διευρύνουν τη γκάμα επιλογών και συνδυάζονται με τις λεπτομέρειες σε μαύρο, γκρι ή στο χρώμα του αμαξώματος.

Τέλος, οι νέες επενδύσεις μικροϊνών Dinamica, ο ambient φωτισμός, η φωτιζόμενη διακοσμητική λωρίδα σε όλη την κονσόλα και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium ανεβάζουν την ποιότητα σε δυσθεώρητα ύψη για την κατηγορία. Στο νέο Audi Q2, ο δυναμισμός δηλώνει παρών σε όλες τις εκφάνσεις του και σου δίνει αφορμή να αναζητάς συναρπαστικές εμπειρίες, εντός και εκτός πόλης!