Mercedes-Benz EQA: Η σύγχρονη πολυτέλεια, ηλεκτρίστηκε!

Οι αρετές της ηλεκτροκίνησης συναντούν την απαράμιλλη πολυτέλεια σε ένα ιδανικό από πλευράς μεγέθους, ύφους και πρεστίζ, SUV. Η EQA δεν είναι απλώς το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz. Προτάσσει την καινοτομία, την ευφυία και την υπεροχή της για να προσφέρει μια εντελώς νέα, ανώτερη εμπειρία οδήγησης.

  • -
  • -

Ξεχωρίζει. Είναι αναμφίβολα μια Mercedes-Benz, αλλά διαφορετική! Εντυπωσιάζει με την ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω, την black panel επένδυση της μάσκας με το κεντρικά τοποθετημένο αστέρι και τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου έως 20’’ με διακοσμητικά στοιχεία σε rosé gold ή blue απόχρωση! Η νέα EQA εκπροσωπεί την σύγχρονη πολυτέλεια στην πιο σπορτίφ μορφή της, δοσμένη με 100% ηλεκτρική ευφυία!

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV σχεδιασμένο για τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος, που προσφέρει από σήμερα κιόλας μια εντελώς νέα, ανώτερη εμπειρία οδήγησης. Συγκρατείστε μερικά νούμερα: 426 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, 30’ για φόρτιση σε ταχυφορτιστή DC (10-80% της μπαταρίας), δύναμη 190 ίππων και 0-100 km/h σε 8,9’’!

 

Αν μη τι άλλο, το βιογραφικό της EQA 250 ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ωστόσο δεν είναι απόρροια των τεχνικών χαρακτηριστικών, μόνο. Είναι αποτέλεσμα του οράματος της Mercedes-Benz που θέλει την ηλεκτρική κινητικότητα να είναι άριστα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων. Γι’ αυτό και κάθε πτυχή της EQA είναι πολύ προσεκτικά μελετημένη.

Η θέση οδήγησης για παράδειγμα είναι υπερυψωμένη και όρθια, όπως περιμένει κανείς από ένα SUV, κάνοντας ευκολότερη την είσοδο και έξοδο από το όχημα και προσφέροντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Το εσωτερικό γενικότερα θέτει νέα πρότυπα στους τομείς της ποιότητας, της πολυτέλειας και της αισθητικής. Κυρίαρχο στοιχείο είναι το σύστημα infotainment Mercedes-Benz User Experience, που με τον πανίσχυρο υπολογιστή και το διαισθητικό χειρισμό του, προσφέρει απαράμιλλο επίπεδο άνεσης, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει φωτεινές οθόνες με άψογα γραφικά, έγχρωμη οθόνη Head-up (προαιρετικός εξοπλισμός), λογισμικό που μαθαίνει συνεχώς και το περίφημο σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση “Hey Mercedes”.

 

Άλλο ένα στοιχείο της EQA που αυξάνει την καθημερινή πρακτικότητα είναι η πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη, η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή με βάση συνεχείς προσομοιώσεις αυτονομίας, λαμβάνοντας υπόψη πιθανές αναγκαίες στάσεις για φόρτιση καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η τοπογραφία της διαδρομής και οι καιρικές συνθήκες.

Αλλά και η δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος προκλιματισμού πριν την έναρξη μιας διαδρομής, κατευθείαν από το MBUX ή μέσω της εφαρμογής Mercedes me App, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα ευφυούς πρακτικότητας και άνεσης.

 

Στην καμπίνα επιβατών υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εντείνουν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της EQA. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, την premium αύρα ενισχύουν ο κρυφός φωτισμός, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα rosé gold και οι διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της Mercedes-EQ. Γιατί σε μια Mercedes-Benz, λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Η ασφάλεια είναι επίσης πολύ ψηλά στην… ατζέντα της EQA, όπως και σε κάθε Mercedes-Benz άλλωστε. Έξυπνα συστήματα υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς, όπως η αποτροπή ατυχημάτων στο δρόμο.

 

Οι διευρυμένες τεχνολογίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Η νέα EQA αποτελεί ένα ιδιαίτερα προοδευτικό αυτοκίνητο. Δείχνει την ιδανική πορεία προς τον εξηλεκτρισμό. Ξεχωρίζει με την πρωτοποριακή της σχεδίαση, συνδυάζει αρμονικά τον σπορ χαρακτήρα και τις επιδόσεις με μεγάλη αυτονομία 420 km και την πρακτικότητα των SUV, και διακρίνεται για την ηλεκτρική της ευφυία και τη σύγχρονη πολυτέλεια που προσφέρει με κάθε της πτυχή. Δεν συμβιβάζεται πουθενά, ούτε καν στον τομέα της φόρτισης. Με το Mercedes me Charge, δίνει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο του κόσμου σήμερα, με περισσότερους από 450.000 σταθμούς φόρτισης σε 31 χώρες! Με την EQA παίρνεις το εισιτήριο για την είσοδο στον συναρπαστικό, εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ. Καλωσόρισες!