Nissan Leaf. Μια νέα εμπειρία οδήγησης!

Η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας φέρνει τώρα πιο κοντά από ποτέ στο καινοτόμο Nissan Leaf, έναν από τους πρωτεργάτες της αμιγούς ηλεκτροκίνησης και της «ευφυούς κινητικότητας»

  • -
  • -

Τώρα που η ηλεκτροκίνηση έγινε πιο προσιτή από ποτέ, με το οικολογικό bonus άνω των 5.000 € για την απόκτηση αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ποιόν θα εμπιστευτείτε αν όχι έναν «προπάτορα» αυτής της τεχνολογίας;

Το Nissan Leaf ήταν εκεί όταν ξεκίνησαν όλα - πριν από 10 χρόνια, που η ηλεκτροκίνηση έπαψε να είναι απλά ένα όνειρο. Μετά από μία δεκαετία εξέλιξης, εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών αξιοπιστίας, σχεδόν μισό εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως και μετά το πέρασμα στη 2η γενιά του, το Nissan Leaf είναι ό,τι πιο προηγμένο για αυτή τη νέα, οικολογική και οικονομική εμπειρία οδήγησης. Κι αυτό όχι μόνο λόγω της προόδου της ηλεκτρικής του μονάδας ισχύος, που αγγίζει ακόμα και τα 528 χλμ. αυτονομίας στην έκδοση Leaf e+, αλλά και διότι εξαρχής η ιαπωνική εταιρεία το προίκισε με το όραμα Nissan Intelligent Mobility: φανταστείτε ένα 100% ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί μόνο ένα πεντάλ για να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να σταματήσει, που παρκάρει μόνο του και παίρνει τον έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο! Ζήστε την εμπειρία του νέου Nissan Leaf - του πιο προηγμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο δρόμο.

 

To Nissan Leaf αλλάζει τον τρόπο που ζείτε την οδήγηση! Το προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης και η σουίτα «Ευφυούς Κινητικότητας» της Nissan διαμορφώνουν μια νέα εμπειρία. Στην έκδοση e+, το μπουτόν της κονσόλας ενεργοποιεί τον κινητήρα, και ξεκινώντας έχετε στη διάθεσή σας 217 PS (160 KW) και 528 ή 385 χλμ. αυτονομίας (αστικός και μεικτός κύκλος αντίστοιχα)! Με τη βύθιση του γκαζιού το Leaf ξεδιπλώνει άμεσα και αθόρυβα την αστείρευτη ροπή των 340 Nm, ενώ αν ενεργοποιήσετε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας e-Pedal μπορείτε να έχετε γκάζι και φρένο μόνο στο δεξί σας πόδι, πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ.

Ή, πάλι, μπορείτε να αφήσετε το Leaf με τον αυτόματο πιλότο ProPILOT να ρυθμίζει μόνο του την κίνηση στη λωρίδα κυκλοφορίας και την απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα, ή ακόμα και να παρκάρει μόνο του με το ProPILOT Park! Και τέλος, επιστρέφοντας, να το αφήσετε το βράδυ να φορτίσει σε οικιακή πρίζα ή Wallbox. Στο τελευταίο η φόρτιση απαιτεί 7,5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή η μπαταρία ανακτά το 80% της ενέργειας σε 60 λεπτά μόλις. Όσο για την άνεση στα ταξίδια, με άπλετους χώρους για 5 επιβάτες και αποσκευές (435lt), το LEAF θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας!

 

High-tech και στο ψηφιακό του εσωτερικό! Μέσα στον ευρύχωρο, κομψό και ποιοτικό διάκοσμό του, με τις μπλε πινελιές και τα βελούδινα καθίσματα, το Nissan Leaf απεικονίζει στην ψηφιακή οθόνη 7’’ του πίνακα οργάνων τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, την κατανάλωση, την ανάκτηση ενέργειας, την αυτονομία, τη φόρτιση και την κατάσταση των μπαταριών, και αμέτρητες ακόμα πληροφορίες!

Στην κονσόλα, παράλληλα, δεσπόζει η TFT οθόνη αφής 8 ιντσών που μοιάζει αιωρούμενη, για τα πολυμέσα, την πλοήγηση και τη συνδεσιμότητα του smartphone μέσω των Apple CarPlay και Android Auto. Με το αναβαθμισμένο λογισμικό Nissan Connect EV μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία της καμπίνας, να εντοπίσετε το σημείο στάθμευσης ή να ελέγξετε το επίπεδο φόρτισης από μακριά, με το smartphone σας, ενώ η πλοήγηση παρουσιάζει επιπλέον όλα τα σημεία φόρτισης στο χάρτη - κάνοντας τη διαδρομή πιο ξεκάθαρη από ποτέ!

 

Μια νέα εμπειρία οδήγησης, με λιγότερα από 2,5 € ανά 100 χλμ.! Κι όμως, η κατανάλωση του Leaf δεν κοστίζει περισσότερο - κι αυτό είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα οφέλη της απόκτησης ενός Nissan Leaf. Το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σας προσφέρει έκπτωση 20% επί της λιανικής τιμής προ φόρων, που σημαίνει έκπτωση 5.481 €, η οποία ρίχνει την τιμή του στα 28.500 €! Μείον 1.000 € ακόμη για απόσυρση, μείον 1.000 € για ΑΜΕΑ / πολύτεκνους. Επιπλέον, έχετε απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και το δακτύλιο, χαμηλότερο κόστος συντήρησης στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Nissan, και εγγύηση 5 ετών / 100.000 χλμ. για την ηλεκτρική μονάδα και 8 ετών για τη μπαταρία.

Nissan LEAF: φέρνει στο παρόν το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας!