#μένουμε_σπίτι: 8 games αυτοκινήτου σε βγάζουν στην πίστα

Οι καλύτεροι προσομοιωτές οδήγησης για υπολογιστές και κονσόλες, για να περάσεις την ώρα σου

  • -
  • -

Ο ιός του κορονοϊού εξελίχθηκε σε πανδημία. Μοιραία, πολλοί από εμάς αναγκάζονται να περιοριστούν στο σπίτι τους, ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού. Και ψάχνεις τρόπους να σκοτώσεις τις ώρες σου – αν δεν είσαι φυσικά ασθενής, οπότε ευχόμαστε περαστικά!
Μια καλή ιδέα, είναι τα παιχνίδια για κονσόλες και υπολογιστές, που με την πάροδο του χρόνου έφτασαν σε σημείο να προσομοιώνουν με μοναδική ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Σήμερα υφίσταται πληθώρα τίτλων με θέμα το αυτοκίνητο. Κάποιοι έχουν αυτό που λέμε arcade αίσθηση, ενώ για τους πλέον σκληροπυρηνικούς υφίστανται επιλογές που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και εξομοιωτές. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους τίτλους που ξεχωρίζουν τόσο για τη θεματολογία τους, όσο και για τον υψηλό βαθμό προσομοίωσης που τους διακρίνει.

DIRT RALLY 2.0

Διατίθεται σε: PS4, Xbox One, PC

Πρόκειται για το «Άγιο Δισκοπότηρο» των gamers που λατρεύουν τους αγώνες Ράλλυ. Είναι ο απόγονος του Colin McRae Rally, το οποίο και ήταν πρωτοποριακό όταν παρουσιάστηκε το 1998. Το στοιχείο που το διαφοροποιεί είναι η ακρίβεια των αντιδράσεων του αυτοκινήτου, ο χειρισμός και η διαφορετική συμπεριφορά κάθε αγωνιστικού ανάλογα με τις προδιαγραφές του. Επίσης, οι ειδικές διαδρομές απαιτούν από το χρήστη αξιοπιστία αλλά και να προστατεύσει το αυτοκίνητο του, στοιχείο που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας.

FORZA HORIZON 4

Διατίθεται σε: Xbox One, PC

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια και αποτέλεσε την απάντηση στο Grand Turismo για την κονσόλα του Xbox. Σήμερα η 4η σειρά είναι βελτιωμένη σε κάθε επίπεδο και ειδικότερα στα γραφικά της, με τους σχεδιαστές του Forza Horizon να έχουν βελτιώσει το περιβάλλον του παιχνιδιού. Οι χρήστες μπορούν να οδηγήσουν περισσότερα από 450 μοντέλα, σε πανομοιότυπους με της Μ. Βρετανίας δρόμους, αλλά και σε διαφορετικές εποχές του χρόνου και αντίστοιχες καιρικές συνθήκες. Κάτι που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της οδήγησης.

Project Cars: Game of the Year Edition

Διατίθεται σε: PS4, Xbox One, PC

Ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο διατίθεται στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες. Αυτό που χαρακτηρίζει το Project Cars είναι η τεράστια σημασία στις λεπτομέρειες, με μοναδικά γραφικά και πληθώρα διαφορετικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος. Παράλληλα, μπορεί κανείς να οδηγήσει σχεδόν τα πάντα! Από μονοθέσια της Formula 1 του παρελθόντος, μέχρι σημερινά πρωτότυπα. Τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του καθενός είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα. Στοιχείο που συναντάμε και αρκετές πίστες πανομοιότυπες με τις αληθινές. Κάτι που είναι σημαντικό για τους φίλους του gaming είναι πως υπάρχει η δυνατότητα της ανανέωσης διάφορων στοιχείων online διατηρώντας το ενδιαφέρον του χρήστη ψηλά.

F1 2019

Διατίθεται σε: PS4, Xbox One, PC

Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μεταφέρουν το μαγικό κόσμο της Formula 1 στον υπολογιστή ή την κονσόλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο επίσημος τίτλος του θεσμού προσφέρει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης. Η νεότερη έκδοση του 2019 περιλαμβάνει φυσικά τις επίσημες ομάδες, τους οδηγούς και τις πραγματικές πίστες, προσφέροντας μία υψηλού επιπέδου εμπειρία. Η προσομοίωση της οδήγησης στην πίστα είναι μοναδική, ο χειριστής μπορεί να αλλάξει άπειρες παραμέτρους και στοιχεία όπως τα ελαστικά, η φθορά τους, το DRS, τα καύσιμα και άλλα πολλά.

Assetto Corsa Competizione

Διατίθεται σε: PC

Αποτελωντας εξέλιξη του Assetto Corsa, το Competizione παρουσιάστηκε το 2018 ως το επίσημο παιχνίδι προσομοίωσης της σειράς αγώνων GT Blancpain Series. Σε αυτό μπορούσε να βρει κανείς όλα τα επίσημα αυτοκίνητα των ομάδων, τις πίστες και μάλιστα με τρομερή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τους περισσότερους μυημένους, τα χαρακτηριστικά και οι αντιδράσεις των αυτοκίνητων θυμίζουν εξομοιωτή, ενώ οι χρήστες μπορούν να αγωνιστούν σε νυκτερινές συνθήκες, βροχή και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο σε PC, και μάλιστα έχοντας ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις τεχνικών προδιαγραφών για να απολαύσει κανείς τις μοναδικές λεπτομέρειες που μπορεί να προσφέρει.

iRacing

Διατίθεται σε: PC, OS X

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει στη διάθεση του κανείς μετά από την απαραίτητη εγγραφή και παίζεται αποκλειστικά διαδικτυακά. Δεν πρόκειται για την απόλυτη προσομοίωση, αλλά αυτό που το διαφοροποιεί είναι ότι σε κάθε αγώνα ο χρήστης αντιμετωπίζει άλλους παίχτες που είναι olnline! Γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον, προσφέροντας τη δυνατότητα να λάβει κανείς μέρος σε τεράστια τουρνουά σε όλο τον κόσμο.

Gran Turismo Sport

Διατίθεται σε: PS4

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για τον πατριάρχη των παιχνιδιών του είδους. Εκπληκτικά γραφικά, δυνατότητα να παίξει κανείς online αλλά και μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Η συμπεριφορά των αυτοκινήτων, οι αντιδράσεις τους ανάλογα με την επιφάνεια και τις καιρικές συνθήκες, είναι ό,τι πιο κοντινό στην πραγματικότητα.

WRC 8

Διατίθεται σε: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Πρόκειται για το παιχνίδι που θέλει να πάρε τα πρωτεία από το Dirt Rally. Το WRC 8 έχει το πλεονέκτημα πως διαθέτει τα επίσημα δικαιώματα του θεσμού, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης έχει στη διάθεση του τις ομάδες, τους οδηγούς και τους πραγματικούς αγώνες του WRC. Μικτές επιφάνειες, διαφορετικές χώρες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, περισσότερες από 100 ειδικές διαδρομές και σαφώς βελτιωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πίσω από το παιχνίδι υπάρχει ένας online διαγωνισμός, με τους χρήστες να αγωνίζονται όλη τη χρονιά για να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.