Fiat 500: Βενζίνης, υβριδικό & ηλεκτρικό

Ο κατακτητής του στυλ και των ευρωπαϊκών πόλεων απέκτησε μια νέα αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή που έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα 500 βενζίνης και mild hybrid

  • -
  • -

Δεν είναι ωραίο να έχεις πληθώρα επιλογών χωρίς περιορισμούς; Να μετακινείσαι με στιλ στην πόλη, με ευέλικτο αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο; Τώρα το Fiat 500 σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, σε τρίθυρη ή cabrio έκδοση, με πλήρη γκάμα κινητήρων και άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης. Το αμιγώς ηλεκτρικό 500e έρχεται να προστεθεί στο άρτι αφιχθέν 500 hybrid, αλλά και στο γνωστό βενζινοκίνητο 500.

Άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα νέα υβριδικά 500 και 500 Cabrio, τα οποία διατίθενται παράλληλα με την έκδοση με τον 1.2 κινητήρα βενζίνης, 69 ίππων. Το υβριδικό σύστημα της Fiat συνδυάζει έναν εντελώς νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1 λίτρου και 70 ίππων της οικογένειας FireFly, με το 12βολτο σύστημα BSG (Belt-intergrated Starter Generator), το οποίο τροφοδοτείται από μια συμπαγή και αποδοτική μπαταρία λιθίου.


Σε σχέση ακόμη και με τον οικονομικό 1.2, το νέο υβριδικό σύνολο της Fiat εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (από 3,9 l/100 km μόλις) και λιγότερες εκπομπές ρύπων (κατά μέσο όρο -20%, έως και -30% ανάλογα με τις συνθήκες). Το 500 Hybrid κατατάσσεται ως υβριδικό από το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final. Τα μόλις 88 gr. CO2 ανά km εξασφαλίζουν στον κάτοχό του απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Το νέο Fiat 500 Hybrid δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και άνετο στην καθημερινή οδήγηση. Η τεχνολογία BSG επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς κανένα κραδασμό ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα, μέσω του συστήματος Stop&Start.

Το 500 Hybrid διατίθεται στην Ελλάδα από 12.800 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.


Το φθινόπωρο του 2020 η γκάμα του Fiat 500 θα υποδεχθεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το 500e. Ισχυρό με ηλεκτροκινητήρα 118 ίππων που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 9 sec και αποδοτικό, χάρη στην μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου, 42 kWh. Πλήρως φορτισμένη, η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 320 km σε μεικτό κύκλο, ενώ σε χρήση στην πόλη η αυτονομία φθάνει τα 400 km.

Εξίσου σημαντική είναι η δυνατότητα ταχυφόρτισης 85 kW, ικανή να «γεμίσει» τη μπαταρία σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να εξασφαλιστούν 50 km κίνησης! Απόσταση που υπερκαλύπτει τις συνηθισμένες καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Παράλληλα, ο ταχυφορτιστής μπορεί να φορτίσει σε επίπεδο 80% τις μπαταρίες σε μόλις 35 λεπτά, ενώ παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Σε έκδοση βενζίνης ή υβριδική, και – σύντομα – σε 100% ηλεκτρική, το Fiat 500 είναι ο κυρίαρχος των δρόμων στις πόλεις, αλλά και του στιλ. Με αμέτρητες επιλογές διαμόρφωσης και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Τώρα, μπορείτε να το κάνετε δικό σας με έκπτωση έως 1.000 ευρώ και εργοστασιακή εγγύηση για 5 χρόνια.