Renault Clio: Το Ασφαλέστερο σουπερμίνι

Κορυφαία επίδοση 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP

  • -
  • -

Η ασφάλεια είναι ένας τομέας στον οποίο η Renault έδινε πάντα μεγάλη έμφαση. Το ολοκαίνουριο CLIO βασίζεται στην νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B που χαρακτηρίζεται από το μικρότερο βάρος, τη στιβαρότερη δομή και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Έτσι, το νέο CLIO έγινε το 22ο μοντέλο του Groupe Renault που κατέκτησε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων και ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα που έχουν αξιολογηθεί ποτέ από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση στην κατηγορία του το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο CLIO πέτυχε βαθμολογία 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, η απολύτως ανώτερη τιμή της κατηγορίας και δη με κριτήρια αξιολόγησης 2019, που είναι και τα πιο απαιτητικά. Πολύ υψηλές είναι και οι βαθμολογίες στους υπόλοιπους τομείς: 89% στην προστασία των παιδιών, 72%, στην προστασία των πεζών και 75% στα συστήματα ασφαλείας που το εξοπλίζουν από τη βασική κιόλας έκδοση.

Το νέο CLIO επωφελείται ακόμη από την ανασχεδιασμένη δομή των καθισμάτων και τις νέες ζώνες ασφαλείας που προσφέρουν κορυφαία υποστήριξη σε όλους τους επιβάτες, ασχέτως σωματότυπου και θέσης μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ εξοπλίζονται με πυροτεχνικούς προεντατήρες και περιοριστές φορτίου. Παράλληλα, η τεχνολογία Fix4sure προστατεύει τους επιβάτες από το φαινόμενο του «υποβρυχίου», δηλαδή από το να γλιστρούν κάτω από τη ζώνη, όταν κάθονται στη θέση τους κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης ή ενός απότομου φρεναρίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ RENAULT CLIO

Το νέο CLIO πλαισιώνεται από μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας που περιλαμβάνει: 6 αερόσακους, ABS με σύστημα υποβοήθησης απότομου φρεναρίσματος, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας καθώς και προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και ενημέρωσης τήρησης ορίων ταχύτητας, προειδοποίηση εγγύτητας, σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ηχητική και οπτική ενημέρωση λυσίματος όλων (ακόμα και των πίσω) ζωνών ασφαλείας, emergency call, 100% full LED εμπρός φώτα (με σύστημα αυτόματης εναλλαγής φώτων υψηλής σκάλας ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού), όλα στάνταρ από τη βασική έκδοση. Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί και με σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα που του επιτρέπει επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ CLIO ΑΠΟ ΤΟΝ EURO NCAP