FORD PUMA. Το πολυδιάστατο SUV!

Απόλυτα χαρισματικό σε πολλαπλές διαστάσεις, το νέο Puma δημιουργήθηκε όχι μόνο για τις ανάγκες, αλλά και για τις επιθυμίες σας!

  • -
  • -

Το πιο όμορφο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ”! Το νέο Ford Puma φλερτάρει, όπως και το αρχέγονο της πρώτης γενιάς, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση με αυτή τη φιλοδοξία του προέδρου της Ford Ευρώπης Stuart Rowley. Όμως, τώρα, η δεύτερη γενιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μαγευτικό σχέδιο: έχει πια την ευελιξία και την «περιπέτεια» ενός B-SUV, απρόσμενα μεγάλους χώρους με πανέξυπνες λύσεις πρακτικότητας και τα σπορ γονίδια του Fiesta για την απόλαυση ενός «οδηγοκεντρικού» αυτοκινήτου - ενώ παράλληλα ανοίγει τους ορίζοντες της ηλεκτροκίνησης για τη Ford με την ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid!

Τα πάντα στο νέο Puma περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες και τα όνειρα του αγοραστή του. Ο Έλληνας σχεδιαστής της Ford of Europe, Γιώργος Σαριδάκης, υποστηρίζει πως από το όραμα της εταιρείας για ένα αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο στην κατηγορία προέκυψε «ένα συμπαγές crossover διαφορετικό σε σχέση με ο,τιδήποτε είχαμε κατασκευάσει μέχρι τότε, με δυνατές αναλογίες». Χαρισματικό σε πολλαπλές πτυχές, το νέο Ford Puma αλλάζει ό,τι γνωρίζατε για τα συμπαγή SUV.

“Overarching”: η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford οραματίστηκε το εσωτερικό ως ένα προηγμένο ‘καταφύγιο’! Παρότι συμπαγές εξωτερικά, το Puma φιλοξενεί με άνεση πέντε επιβάτες -προσφέροντας καθίσματα με λειτουργία μασάζ στους εμπρός- και μαζί χώρο αποσκευών 456 (!) λίτρων - μακράν κορυφαίο της κατηγορίας και με έξυπνες λύσεις σαν το MegaBox (έναν ευέλικτο χώρο 80 lt στο δάπεδο) και την εταζέρα από ελαστικό υλικό ώστε να προσαρμόζεται στις αποσκευές και να μην εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας, της μόνης στην κατηγορία με hands-free λειτουργία ανοίγματος. Δύο έγχρωμες HD οθόνες, μία 12,3’’ για τον πίνακα οργάνων και η «αιωρούμενη» οθόνη αφής 8’’ ψηλά στην κονσόλα «ψηφιοποιούν» πλήρως το Puma· η δεύτερη φιλοξενεί το σύστημα επικοινωνίας-ψυχαγωγίας SYNC3 που απεικονίζει το smartphone, μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Τέλος, με το ενσωματωμένο του modem, το νέο Puma είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το internet, επιτρέποντας έτσι τον απομακρυσμένο έλεγχο μέσω του smartphone.

Στο νέο ορίζοντα της ηλεκτροκίνησης που ανοίγει η Ford, το νέο Puma αποτελεί τον προπομπό μιας σειράς μοντέλων που υιοθετούν την ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid. Η τεχνολογία αυτή αποθηκεύει την ενέργεια που χάνεται κατά την κύλιση και το φρενάρισμα σε μια μπαταρία 48V, για να τη διοχετεύσει μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα ως επιπλέον ισχύ στον καταξιωμένο τρικύλινδρο Τurbo κινητήρα βενζίνης 1.0L EcoBoost, απόδοσης 125 ή 155 ίππων. Πέραν της μέχρι και 50Nm επιπλέον ροπής, κυρίως στις χαμηλές στροφές του κινητήρα μέχρι να ενεργοποιηθεί το Turbo, η προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Ford συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κατά 9% και της εκπομπής CO2, μαζί με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου και το στάνταρ Auto Start-Stop. Μετά το λανσάρισμα του νέου Puma, η γκάμα του θα πλαισιωθεί με τη diesel έκδοση EcoBlue και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με τα γονίδια του Fiesta και τη μακρά παράδοση της Ford στην αναζήτηση της άρτιας πρόσφυσης, η σπορ «πτυχή» του Puma παρακάμπτει το ύψος ενός B-SUV και με τροποποιημένη ανάρτηση προσφέρει κορυφαία στιβαρότητα. Ταυτόχρονα, το αυξημένο ύψος από το έδαφος και οι μεγαλύτερες διαδρομές της ανάρτησης, μαζί με τα δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης Slippery και Trail, καλύπτουν με επάρκεια και τον off-road χαρακτήρα του! Φυσικά, το νέο Puma καρπώνεται το υπερπλήρες «μπουκέτο» τεχνολογιών Ford Co-Pilot360. Μεταξύ αυτών, το Adaptive Cruise Control, μέσω του Lane-Centring και του Stop & Go, κρατά το αυτοκίνητο στη λωρίδα του, τηρεί τις αποστάσεις ή το ακινητοποιεί αυτόματα στην κίνηση. Ford Puma: το πιο όμορφο, και πιο πλήρες, αυτοκίνητο που είχατε ποτέ!