Νέο 208: Η επιβλητικότητα του λιονταριού χαραγμένη σε μέταλλο

Σαγηνευτική σχεδίαση με την υπογραφή Gilles Vidal

  • -
  • -

Αποκλείεται να μην τραβήξει την προσοχή σου. Να μην κάνει τις κόρες των ματιών σου να διασταλούν στη θέα του. Να μην σου προκαλέσει επιφώνημα θαυμασμού στο πέρασμά του. Το ολοκαίνουριο 208 είναι ο ορισμός του όρου “εντυπωσιακό”. Η σχεδίασή του αντανακλά μια πρωτόγνωρη νεανικότητα και αναδίδει όλη την ενέργεια και τον αυθορμητισμό που συνθέτουν τις αξίες της Peugeot: υψηλές προσδοκίες, μοναδικό στυλ, έντονο συναίσθημα. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι η επιτομή της ζωντάνιας και του σπορ χαρακτήρα. Οι απαλές, χυτές γραμμές, τα έντονα τονισμένα φτερά και ο αισθησιασμός του αμαξώματος συνθέτουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ ακμών και καμπυλών και χαρίζουν μία ‘high-end’ εμφάνιση.

Πρωταγωνιστής είναι βέβαια το άμεσα αναγνωρίσιμο εμπρός μέρος που συνδυάζει αρμονικά την χαρακτηριστική αισθητική των Peugeot με τη γνωστή πλέον φωτεινή ταυτότητα της μάρκας: τα Full LED φωτιστικά σώματα με τις χαρακτηριστικές ‘νυχιές’. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει σχεδιαστεί σαν ενιαίο τμήμα που περικλείει την επιβλητική μάσκα με το εμβληματικό λιοντάρι στο κέντρο της, ενώ το χείλος του καπό κοσμείται από το λογότυπο ‘208’.

Στο πλάι, το τραβηγμένο προς τα πίσω παρμπρίζ αφήνει χώρο για το μακρύτερο και σμιλευμένο καπό, ενώ οι άκρες των φώτων με τη μεγάλη κλίση εναρμονίζονται οπτικά με τη γραμμή του πίσω φτερού.


Ειδικά στις εκδόσεις GT Line και GT με τη μαύρη γυαλιστερή επένδυση στα φρύδια των φτερών, το αμάξωμα δείχνει ακόμη πιο αεροδυναμικό και οι τροχοί μεγαλύτεροι. Στις κορυφαίες αυτές εκδόσεις, οι ζάντες των 17’’ εφοδιάζονται με διακοσμητικά που αφενός παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης και αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Το πίσω μέρος ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Peugeot 3008, 5008 και 508. Ξεχωρίζει από τη μαύρη γυαλιστερή διακοσμητική φάσα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ και ενσωματώνει τα εκφραστικά φωτιστικά σώματα με τις 3 ‘νυχιές’.


Ο διαχύτης είναι βαμμένος σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και ανάλογα με τον κινητήρα, μπορεί να διαθέτει χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Κομψότητα που ρέει παντού, σε κάθε εκατοστό του αμαξώματος, με μια έκφανση δυναμισμού που όμοια της σπάνια έχουμε δει να αποτυπώνεται τόσο γλαφυρά σε μέταλλο. Αυτό είναι το τελευταίο δημιούργημα του Peugeot Design Center και του επικεφαλής του, Gilles Vidal. Το νέο Peugeot 208.