NISSAN QASHQAI. ΗΓΕΤΗΣ.

Το Nissan QASHQAI παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των SUV, χάρη στον ολοκαίνουριο κινητήρα 1.3 βενζίνης 140 ή 160 ίππων, τον νέο 1.7 diesel, το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο DCT και το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment! Τώρα μπορείς να το κάνεις δικό σου με όφελος έως 1.500 ευρώ!

  • -
  • -

Το Νο1 Crossover της Ευρώπης, το Nissan QASHQAI, έχει γίνει ήδη ένα από τα ορόσημα της αυτοκίνησης του 21ου αιώνα! Από την πρώτη κιόλας γενιά του, το 2007, κατάφερε να συνδυάσει την πρακτικότητα και την ελκυστικότητα ενός SUV με το ενεργειακό αποτύπωμα, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και το κόστος ενός hatchback. Έκτοτε, η Nissan το εξελίσσει διαρκώς, τελειοποιώντας το με όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες της εποχής του. Έτσι συμβαίνει και τώρα, με την προσθήκη του υπερεξελιγμένου νέου κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων, σε εκδόσεις 140 ή 160 ίππων, καθώς και του νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, που κάνουν το QASHQAI ακόμα πιο ισχυρό, λιγότερο ρυπογόνο και πολύ πιο οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμου. Την ίδια στιγμή ο επίσης νέος 1.7 diesel, οι τεχνολογίες Nissan Intelligent Mobility, το ολοκαίνουριο σύστημα infotainment και τα 5 αστέρια στις δοκιμές EuroNCAP συμβάλλουν έτσι ώστε το QASHQAI να παραμένει ακλόνητο στο θρόνο της κατηγορίας SUV!

Απόδοση, περιβάλλον, οικονομία καυσίμου: αυτές τις αρετές ακολουθεί πιστά ο νέος υπερξελιγμένος κινητήρας 1.3 lt.: η ζωηράδα του από χαμηλά χαρίζει καλύτερες επιταχύνσεις, προσπεράσεις με ασφάλεια και πλούσια ισχύ για ταξίδι με βαρύ φορτίο. Μάλιστα, με τους 160PS σημειώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,9’’ και τελική ταχύτητα 200 km/h! Η απόδοση της ροπής των 240-270 Nm από χαμηλά είναι ευεργετική για την κατανάλωση: το QASHQAI 1.3 στις ρεαλιστικές συνθήκες του κύκλου WLTP καταναλώνει μόλις 6,8-6,9 l/100km. Εναλλακτικά του στάνταρ εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, η ισχυρότερη έκδοση διατίθεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων. Τη γκάμα κινητήρων συμπληρώνουν οι διακεκριμένοι diesel 1.5 116PS και 1.7 150PS, με ρεαλιστική κατανάλωση 5,3 και 5,5-5,7 l/100km αντίστοιχα. Ο πρώτος συνδυάζεται εναλλακτικά με το κιβώτιο DCT και ο δεύτερος με σύστημα τετρακίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διατίθεται και η έκδοση 4x4 με το αυτόματο κιβώτιο M-CVT, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της με τον κινητήρα των 1,7 λίτρων.

Η εμπειρία της οδήγησης ήταν πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας του QASHQAI. Στόχος της Nissan είναι το ‘Confident drive’, που συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την άνεση με τη σιγουριά της άριστης συμπεριφοράς σε κάθε στροφή! Μηχανικά, επιτυγχάνεται με μελετημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και τις έξυπνες τεχνολογίες οδήγησης Nissan Intelligent Mobility. Αυτές μετατρέπουν το QASHQAI σε έναν «ακούραστο συνοδηγό», που επεμβαίνει ευεργετικά στην οδική ασφάλεια με συστήματα όπως τα Active Ride Control, Intelligent Emergency Braking (αναβαθμισμένο με Pedestrian Recognition), Rear Cross Traffic Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Lane Departure Warning και πολλά άλλα! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Nissan QASHQAI έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση των 5 αστεριών στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP.

Το νέο NissanConnect κάνει την αλληλεπίδραση οδηγού-αυτοκινήτου πιο διαισθητική από ποτέ! Με τα Apple CarPlay και Android Auto να συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού του QASHQAI (από την Energy και πάνω), η οθόνη αφής 7’’ φιλοξενεί τη νέα γενιά infotainment, με νέο επίπεδο συνδεσιμότητας του smartphone, με φωνητική αναγνώριση για τηλεφωνήματα, μηνύματα και μουσική, καθώς και με τα προγράμματα όπως το Door to Door Navigation (προγραμματισμός διαδρομής μέσω τηλεφώνου εκ των προτέρων). Το εσωτερικό του QASHQAI διαθέτει υλικά κορυφαίας ποιότητας, άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες και 430 lt για τις αποσκευές, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και προαιρετικό ηχοσύστημα BOSE με 7 ηχεία που "γεμίζει" την καμπίνα με ακουστικό βάθος και ακρίβεια. Κάθε διαδρομή, έτσι, γίνεται καθηλωτική, με τον κυρίαρχο των SUV! Τώρα μπορείς να το κάνεις δικό σου με όφελος έως 1.500 ευρώ!