Kia XCEED: 5 λόγοι που θα σε κάνουν να το λατρέψεις

Η αντισυμβατική πρόταση της Kia συνδυάζει τα θετικά των hatchback και των SUV σε ένα εντυπωσιακό crossover

  • -
  • -

Το ταξίδι από το λευκό χαρτί στο σμιλεμένο μέταλλο κρύβει έμπνευση, δημιουργία, αλλά και εκπλήξεις! Όπως στην περίπτωση των σχεδιαστών της Kia, που ενώ δημιουργούσαν ένα εντυπωσιακό shooting brake, στην πορεία εμπνεύστηκαν ένα συναρπαστικό crossover! Όπως αποκάλυψε ο Gregory Guillaume, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Kia Motors Europe, το νέο XCeed δεν ήταν στα αρχικά πλάνα της κορεατικής μάρκας. Κατά τη διάρκεια όμως της εξέλιξης του ProCeed, γεννήθηκε η ιδέα για ένα σπορ crossover, το οποίο κατέληξε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη γκάμα του Ceed.

Το νέο Kia XCeed εξιτάρει με τις ιδιαίτερες αναλογίες του προφίλ, που προκύπτουν από δύο βασικά χαρακτηριστικά: ενώ το ύψος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 1.495 mm, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 184 mm (με τροχούς 18’’), τιμή που συναγωνίζεται τα κλασικά SUV!

Επιπλέον, παρότι το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2.650 mm), οι πρόβολοι του crossover σε σχέση με το 5-θυρο hatchback είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά και κατά 60 mm πίσω, συμβάλλοντας στην ιδιαίτερα δυναμική σιλουέτα.

Το νέο XCeed κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, και ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω! Είναι σίγουρο πως θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το αντικρίσεις στις εκθέσεις της Kia, όπου αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου. Δες στο παραπάνω video τον Έλληνα Product Manager της Kia Motors Europe, Ιωάννη Ρούσση, να αποκαλύπτει τα μυστικά του ανατρεπτικού crossover και βρες παρακάτω τους 5 λόγους που θα σε κάνουν να το λατρέψεις.

 

  1  Τολμηρή σχεδίαση

Το νέο Kia XCeed δεν είναι απλώς ένα υπερυψωμένο hatchback. Χαρακτηρίζεται από το trending coupe στυλ και υιοθετεί στοιχεία από τα SUV. Το αιχμηρό, ψηλό εμπρός μέρος με το μακρύ καπό, την εμφατική μάσκα και τους προβολείς LED “ice cube” σε σχήμα ‘Ζ’ του δίνουν έντονα δυναμική όψη. Αλλά και πίσω, το φιμέ τζάμι με την έντονη κλίση και τα στενόμακρα φώτα LED που εκτείνονται μέχρι τα φτερά προσδίδουν μια πιο φαρδιά και στιβαρή εμφάνιση, με την ποδιά του προφυλακτήρα σε ασημί χρώμα να προσθέτει στυλ περιπέτειας. Την ιδιαίτερη αισθητική ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

 

  2  Hi-end τεχνολογία

Ο ολοκαίνουριος ψηφιακός πίνακας Supervision των 12,3 ιντσών αντικαθιστά τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα και προβάλλει περισσότερες πληροφορίες με πιο ευανάγνωστο και ευχάριστο τρόπο. Στις εκδόσεις με σύστημα Drive Mode Select, η οθόνη προσαρμόζει τα γραφικά, τους χρωματισμούς και τις ενδείξεις στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Normal και Sport). Τεχνολογία αιχμής ενσωματώνει και η οθόνη αφής 10,25’’ του infotainment. Μπορεί να απεικονίζει 3 εφαρμογές ταυτόχρονα και προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay, έλεγχο με φωνητικές εντολές και κάμερα οπισθοπορείας.

 

  3  Ποιότητα κι ευρυχωρία

Η καμπίνα του νέου XCeed διακρίνεται για τη μοντέρνα σχεδίαση της. Προσφέρει ευρυχωρία και πρακτικότητα αντίστοιχη των SUV (πορτμπαγκάζ 426 lt), καθώς και ψηλή θέση οδήγησης για άπλετη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην αισθητική της καμπίνας. Ειδικά για το XCeed δημιουργήθηκε ένα καινούργιο χρωματικό πακέτο με ραφές σε έντονο κίτρινο για τα καθίσματα και τις πόρτες που έρχονται σε αντίθεση με τις μαύρες επενδύσεις, καθώς και με διακοσμητικά στοιχεία του ταμπλό σε γυαλιστερό μαύρο και κίτρινο.

 

  4  Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας

Το νέο Kia XCeed εξοπλίζεται με την αφρόκρεμα των συστημάτων υποβοήθησης που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, πιο ξέγνοιαστη και ασφαλή. Το πακέτο ADAS περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το Εμπρός Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Ατυχήματος με αναγνώριση πεζών, το Ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας, το Rear Cross Traffic Collision Warning που κατά την όπισθεν ενημερώνει για κάθετα διερχόμενα οχήματα, τον Αυτόματο ρυθμιστή ταχύτητας με λειτουργία Stop and Go και το Σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού που αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός χάνει τη συγκέντρωσή του στην οδήγηση και του προτείνει να κάνει ένα διάλειμμα.

 

  5  Δύναμη και αξιοπιστία

Με κοινό παρονομαστή την υπερτροφοδότηση, οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης που κινούν το XCeed διακρίνονται για την υψηλή τους ισχύ: ο 1.0 T-GDi 120 ps, ο 1.4 T-GDi 140 ps και ο 1.6 T-GDi 204 ps. Για τους λάτρεις των πετρελαιοκινητήρων και της πλούσιας ροπής που προσφέρουν, ο νέας τεχνολογίας Smartstream 1.6 diesel είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με 115 ps και 136 ps. Στάνταρ σε κάθε περίπτωση είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ όλοι οι κινητήρες πλην του 1.0 T-GDi συνδυάζονται και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων. Η κορυφαία αξιοπιστία καθρεπτίζεται στη μοναδική, 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia.