ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Kia Stonic

Το εντυπωσιακό ντιζάιν συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό άνεσης & ασφάλειας, σπορ οδική συμπεριφορά και τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία

  • -
  • -

Το Kia Stonic εμπνέει έντονο δυναμισμό, είτε στην οδήγηση είτε σε ντιζάιν. Η τολμηρή του αισθητική τονίζεται από τη χαμηλή σιλουέτα, την επιθετική μάσκα ‘tiger nose’, τις έντονες ακμές, αλλά και τις 18 επιλογές διχρωμίας για το αμάξωμα, οι οποίες μαζί με τα 4 διαθέσιμα χρωματικά πακέτα του μοντέρνου εσωτερικού πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Η ευχάριστη αίσθηση που απολαμβάνει ο οδηγός και οι επιβάτες στην καμπίνα ενισχύεται από τις όμορφες επενδύσεις σε ύφασμα ή δέρμα, την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τους άνετους χώρους και το νεανικό διάκοσμο.

Στον δραστήριο χαρακτήρα του Stonic συμβάλλει η έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ με κάμερα οπισθοπορείας. Ελέγχεται εύκολα, είτε με κινήσεις pinch & swipe όπως σε ένα tablet, είτε με φωνητικές εντολές (Siri ή ‘OK Google’) και υποστηρίζει τα πρωτόκολλα συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto για να προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του smartphone. Οι χρήστες μπορούν έτσι να χρησιμοποιούν πλοήγηση μέσω Apple Maps ή Google Maps, διάφορες εφαρμογές εν κινήσει ή να ακούν τη μουσική τους.

Το Kia Stonc είναι ο ορισμός του “fun to drive SUV”. Συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τη σπορ οδική συμπεριφορά, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο από ατσάλι υψηλής αντοχής που εξασφαλίζει κορυφαία ακαμψία με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Έτσι, ο οδηγός απολαμβάνει οδηγική ευχαρίστηση, στην οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και η πληθώρα συνδυασμών κινητήρων-κιβωτίων.

Το Stonic έχει τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του, με τέσσερις βενζίνης (1.2 84hp, 1.4 100hp, 1.0 Turbo 100hp & 1.0 Turbo 120hp) και δύο diesel (1.6d με 115hp και 136hp). Ο 1.4 100hp μπορεί εναλλακτικά του χειροκίνητου κιβωτίου να συνδυαστεί με αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ ο 1.0T 120hp διατίθεται και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων!

Το Stonic δε φροντίζει μόνο για την απόλαυση οδηγού, αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών του. Το πακέτο προηγμένων τεχνολογιών ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) περιλαμβάνει ένα σύνολο συστημάτων υποβοήθησης που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή. Ανάμεσά τους το αυτόνομο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, η προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η ανίχνευση προσοχής του οδηγού και ο έλεγχος για κάθετα κινούμενα οχήματα κατά την όπισθεν. Έτσι, κάθε διαδρομή με το ευφυές Kia Stonic γίνεται ξέγνοιαστη και απολαυστική.

Το κόμπακτ SUV της Kia έχει ένα ακόμη δυνατό σημείο που κάνει την απόκτησή του πιο εύκολη και δελεαστική από ποτέ! Το ετοιμοπαράδοτο Stonic 1.4 στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού EX Premium είναι διαθέσιμο με μόλις 16.490 ευρώ και χαμηλό επιτόκιο 3,9%. Η δεδομένη σιγουριά για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία της Kia, «καθρεφτίζεται» στη μοναδική 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ BEST BUY SUV 2019