Κλιματισμός: Η εφεύρεση που άλλαξε τα καλοκαίρια μας

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν οι καλοκαιρινές μας βόλτες με το αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό;

  • -
  • -

Μπορείτε να φανταστείτε διαδρομή με το αυτοκίνητο μέσα στο καλοκαίρι χωρίς air-condition; Ή να προσπαθείτε να κοιμηθείτε εν μέσω καύσωνα χωρίς να θέσετε σε λειτουργία το air condition;

Η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστούν κομμάτι της καθημερινότητας τη χρήση του κλιματισμού, ειδικά το καλοκαίρι και σε ιδιαίτερα ζεστές χώρες όπως η Ελλάδα. Στο αυτοκίνητο, το σπίτι, ή σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και δραστηριότητας.

Μία εφεύρεση που πραγματικά… άλλαξε ριζικά τον τρόπο που ζούμε έχει τις ρίζες της πίσω στο 1902. Ένα κρύο και ομιχλώδες βράδυ, ο Willis Carrier, εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού, περίμενε το τρένο στο Πίτσμπουργκ, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνη τη στιγμή ο Carrier συνειδητοποίησε ότι η ομίχλη ήταν η λύση. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να στεγνώσει τον αέρα περνώντας τον μέσα από το νερό για να δημιουργήσει ομίχλη, καθώς δεν είναι κάτι παραπάνω από υδρατμός που έχει συμπυκνωθεί στον αέρα.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το επόμενο έτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα του υδρατμού που μπορεί να περιέχει ο ατμός του νερού, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ολοκληρώνοντας την εφεύρεσή του, δημιούργησε μια διαδικασία η οποία καθιστούσε δυνατή την παραγωγή αέρα με συγκεκριμένες ποσότητες υγρασίας. Κατάφερε δηλαδή να ελέγξει τα επίπεδα της υγρασίας του αέρα, δημιουργώντας έτσι το θεμέλιο για το σύγχρονο κλιματισμό.

Το 1915 ίδρυσε την Carrier, την εταιρεία που μέχρι σήμερα αλλάζει το κλίμα σε όλο τον κόσμο. Τις καινοτομίες της εταιρείας τις συναντάμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Από τη δημιουργία άνετου και παραγωγικού περιβάλλοντος για διαβίωση και δραστηριότητα, στη διατήρηση της ποιότητας και φρεσκάδας τροφίμων και ποτών, έως τη μεταφορά και παράδοση ζωτικής σημασίας ιατρικών προμηθειών υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Η Carrier κλιματίζει διάσημα κτίρια σε όλο τον κόσμο, με τεράστιες ανάγκες κλιματισμού και χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση: η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αλλά και στην Ελλάδα το Μουσείο της Ακρόπολης και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η τεχνογνωσία άνω των 100 ετών και η εμπειρία της Carrier από τεράστια project, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες στο πιο σημαντικό μέρος για εμάς και την οικογένειά μας: το σπίτι μας!

Στηναλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος μπορούμε να βρούμε όλη τη γκάμα κλιματιστικών Carrier, τα οποία υπερέχουν, όχι μόνο επειδή τα υπογράφει ο πρωτοπόρος του κλιματισμού, αλλά επίσης διότι:

  • Παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις και επιτυγχάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο μας πολύ γρηγορότερα και με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν.
  • Συνοδεύονται από 5 έτη εγγύησης για όλα τα μέρη των κλιματιστικών μονάδων. Απλά και καθαρά, χωρίς κρυφούς όρους.
  • Περιέχουν φίλτρα καθαρισμού πενταπλής δράσης, τα οποία καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον.
  • Διαθέτουν εξελιγμένες λειτουργίες που μας φροντίζουν ενώ κοιμόμαστε ή καθόμαστε στο σαλόνι με φίλους.
  • Όπως για παράδειγμα η λειτουργία Sleep, η οποία αυξομειώνει αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματιστικού ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της νύκτας. Έτσι, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ξυπνήσουμε μέσα στη νύκτα για να χαμηλώσουμε το κλιματιστικό!
  • Αντίστοιχα, η λειτουργία Intelligent Eye μάς εντοπίζει μέσα στο χώρο είτε κινούμαστε είτε είμαστε καθιστοί και στρέφει τα κύματα αέρα του κλιματιστικού προς το μέρος μας ή μακριά από εμάς, ανάλογα τις επιθυμίες μας!

Η Carrier δημιουργεί κλιματιστικά υψηλής ποιότητας, εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα περιβαλλοντολογικά πρότυπα. Μία δέσμευση που υπογράφει και η Eurovent, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός φορέας που ελέγχει και πιστοποιεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών.

Και όλα τα παραπάνω, η Carrier τα προσφέρει σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ώστε η ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι πρέπει να είναι προσιτή σε όλους.

Ανακαλύψτε όλα τα νέα οικιακά κλιματιστικά της Carrier.