HYUNDAI TUCSON 48V HYBRID. ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΛΜΑ

Η Hyundai πρωτοπορεί ακόμη μια φορά. Μπαίνει δυναμικά στην υβριδική τεχνολογία και συνδυάζει τα οφέλη της με τις αρετές του νέου πετρελαιοκινητήρα SmartStreamTM 1.6 λίτρων

  • -
  • -

Το Tucson είναι το best seller μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο που σε αυτό κάνει ντεμπούτο το νέο σύστημα 48V Hybrid, με το οποίο η Hyundai κάνει δυναμική είσοδο στις υβριδικές τεχνολογίες. Είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας και ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία που ενσωματώνει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt. Συνδυάζεται μάλιστα με τον ολοκαίνουριο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων που επωφελείται από τη δέσμη τεχνολογιών SmartStreamTM που έχουν εξελίξει οι μηχανικοί της Hyundai για να βελτιώσουν την απόδοση και την οικονομία καυσίμου. Έτσι, το Tucson συνδυάζει την πλούσια ροπή των diesel με την οικονομία και τις επιδόσεις της υβριδικής τεχνολογίας. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 12% (από 4,7 lt/100 km μόλις), αλλά και άριστες επιδόσεις, τις οποίες εξασφαλίζει η υψηλή απόδοση του 1.6 Diesel που φτάνει έως και 136 ίππους και 320 Nm ροπής. Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν δίχως να χρειάζεται καμία ενέργεια από τον οδηγό.

 

Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα και προσφέρει τα οφέλη του συνεχώς, είτε το όχημα κινείται στην πόλη είτε στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς να απαιτεί εκ των προτέρων φόρτιση ή αλλαγή του στυλ οδήγησης. Επίσης σημαντικό: η υβριδική έκδοση του Tucson μπορεί εναλλακτικά να συνδυαστεί με σύστημα τετρακίνησης, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων ή και με τα δύο!

Το 48βολτo υβριδικό σύστημα έχει αναπτυχθεί στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό κέντρο της Hyundai στη Γερμανία και στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai στο Namyang της Κορέας. Απαρτίζεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και έναν ηλεκτροκινητήρα δίπλα στον θερμικό κινητήρα που παίζει και το ρόλο γεννήτριας/μίζας. Στην επιτάχυνση το σύστημα ενισχύει τον πετρελαιοκινητήρα, ενώ σε στιγμές χαμηλού φορτίου, όταν για παράδειγμα το αυτοκίνητο ρολάρει χωρίς γκάζι ή φρενάρει, ο diesel απενεργοποιείται και το σύστημα φορτίζει την μπαταρία. Παράλληλα, η υβριδική μίζα/γεννήτρια προσφέρει εντελώς αθόρυβη και ταχύτερη επανεκκίνηση στον 1600άρη turbodiesel.

 

Ο συνδυασμός επιδόσεων-οικονομίας που χαρίζει το δίδυμο 1.6 Diesel και 48V Hybrid System έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες αρετές του ανανεωμένου Tucson. Κομψό και εμφατικό σε εμφάνιση, το μεσαίο SUV της Hyundai κερδίζει και την πιο απαιτητική ματιά. Αλλά και το εσωτερικό είναι μοντέρνο και διαπρέπει σε ποιότητα και ανέσεις. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής 7’’ που αιωρείται και φροντίζει για συνδεσιμότητα, ψυχαγωγία, πλοήγηση και ενημέρωση. Δυνατό του σημείο είναι και οι τεράστιοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, με το πορτμπαγκάζ να παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο και πρακτικό (459 lt) παρά την εγκατάσταση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος στο δάπεδο.

 

Κορυφαίο είναι και το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει το Tucson, χάρη στο πλούσιο πακέτο Hyundai SmartSenseΤΜ με τεχνολογίες όπως το σύστημα θέασης 360ο Surround View Monitor, το αυτόματο φρενάρισμα (Forward Collision-Avoidance Assist), η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keeping Assist) και η αναγνώριση κόπωσης του οδηγού (Driver Attention Warning).

Το Hyundai Tucson είναι γεμάτο πλεονεκτήματα. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, με εντυπωσιακό σχεδιασμό, κορυφαίο σε ποιότητα και χώρους, πλούσιο σε ανέσεις και γεμάτο σύγχρονες τεχνολογίες, πλέον ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο: το 48βολτο υβριδικό σύστημα που συνδυάζεται ιδανικά με την αποδοτικότητα του εξαιρετικού πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων για να προσφέρουν από κοινού ένα άριστο δίδυμο απόδοσης και οικονομίας. Και όλα αυτά με την ομπρέλα ασφάλειας και ξεγνοιασιάς που προσφέρει η 5-ετής εργοστασιακή εγγύηση της Hyundai που ισχύει ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα! Μάθε περισσότερα στο www.hyundai.gr.