ΝΕΑ Mercedes-Benz A-Class Sedan: 5 τρόποι για να την Απολαύσεις!

Η Mercedes-Benz δίνει στο κλασικό σχήμα των 3 όγκων μια άκρως μοντέρνα και σπορτίφ σχεδιαστική ερμηνεία και τη συνοδεύει με κορυφαία άνεση, τεχνολογία και οδηγική εμπειρία

  • -
  • -

Πόσο συναρπαστικό μπορεί να γίνει ένα κλασικό σχήμα όπως το αμάξωμα τριών όγκων; Αρκεί να αντικρίσεις για πρώτη φορά τη νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan για να διαπιστώσεις ότι ο δυναμισμός, η γοητεία και η αεροδυναμική μπορούν να συνυπάρξουν με ιδανικό τρόπο σε μια τετράθυρη σιλουέτα. Κομψή μα και επιθετική ταυτόχρονα, η σχεδίασή της επιβραβεύεται από τον κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας για αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο: Cd 0,22! Η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που απολαμβάνεις καθημερινά, με κάθε σου αίσθηση, σε κάθε της πτυχή. Είναι χαρισματική, με ένα εντυπωσιακό και ευρύχωρο εσωτερικό, απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας, ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες και τεχνολογία που σου προσφέρει απλόχερα ευκολία, άνεση και ευχαρίστηση. Κάνε scroll down και δες τους 5 τρόπους με τους οποίους η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan κάνει κάθε σου διαδρομή, απολαυστική!

 

 01  Περιπλάνησε το βλέμμα σου πάνω της

Σπάνια ένα sedan δείχνει τόσο κομψό αλλά και δυναμικό ταυτόχρονα. Το χαμηλό ρύγχος, οι μικροί πρόβολοι και το μακρύ μεταξόνιο προσδίδουν στο αμάξωμα έντονα σπορ αναλογίες, ενώ η επιβλητική μάσκα και οι λεπτοί προβολείς συνθέτουν ένα επιθετικό εμπρός μέρος που, ακόμη και σταματημένο, δείχνει έτοιμο να ξεχυθεί στον ορίζοντα. Αυτό όμως που κάνει τη σχεδίαση της νέας Mercedes-Benz A-Class Sedan ξεχωριστή, είναι το πίσω τμήμα με τα εκφραστικά φωτιστικά σώματα που συγκλίνουν προς το κέντρο, αλλά και το διακριτό ανασήκωμα του πορτμπαγκάζ που προσθέτει μια ακόμη σπορτίφ πινελιά στο καθαρό προφίλ.

 

 02  Ταξίδεψε στον εσωτερικό της κόσμο

Η επανάσταση έρχεται εκ των έσω! Με τις δύο ψηφιακές οθόνες 7’’ (στάνταρ) ή 10,25’’ (προαιρετικά) του MBUX που αλλάζουν άρδην όσα γνωρίζαμε για τη σχεδίαση του ταμπλό και προσδίδουν μοναδική hi-tech αύρα και premium αισθητική. Η αριστερή προβάλλει τον πίνακα οργάνων, ενώ η δεξιά ελέγχει το infotainment και την χειρίζεσαι φωνητικά, με την αφή, μέσω του touchpad στην κονσόλα ή των διακοπτών στο τιμόνι. Η πληθώρα επιλογών σε υλικά και ατμοσφαιρικό φωτισμό σου επιτρέπουν να διαμορφώνεις το εσωτερικό στο στιλ σου, ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2,73 m προσφέρει μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (410-420 lt).

 

 03  Επικοινώνησε μαζί της, με κάθε τρόπο

Η κορυφαία τεχνολογία που ενσωματώνει η νέα A-Class Sedan προσφέρει μια άκρως συναρπαστική εμπειρία. Απλά λες “Hey Mercedes” και το σύστημα πολυμέσων MBUX σου απαντά και αντιδρά άμεσα στις επιθυμίες σου. Μπορείς για παράδειγμα να το ρωτήσεις αν θα κάνει ζέστη αύριο για να σου απαντήσει με αναλυτικό δελτίο καιρού, ή να του ζητήσεις να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο. Και με το Mercedes Me, απολαμβάνεις κορυφαίες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως π.χ. αυτόματη επικοινωνία για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, προγραμματισμό service ή επικοινωνία με το αυτοκίνητο από απόσταση μέσω του smartphone σου.

 

 04  Οδήγησέ την, όπου και όπως θες

Η γκάμα κινητήρων της νέας A-Class Sedan συνδυάζει υψηλή ισχύ με οικονομία καυσίμου. Ξεχωρίζει ο ολοκαίνουριος βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων, που αποδίδει 136 hp στην Α 180 και 163 hp στην Α 200. Νέος είναι και ο 2λιτρος κινητήρας με ισχύ έως 224 ίππους (Α 250), ενώ σε diesel οι επιλογές ξεκινούν από τα 1,5 λίτρα με 116 hp (Α 180 d). Στην κορυφή βρίσκεται η Mercedes-AMG A 35 Sedan με τον πανίσχυρο 2λιτρο κινητήρα και 306 ίππων! Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης, ενώ η τετρακίνηση 4MATIC ενισχύει τη μοναδική εμπειρία οδήγησης που προσφέρει η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan.

 

 05  Απόλαυσε την κορυφαία ασφάλεια της

Η οικογένεια μοντέλων A-Class είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχει δοκιμάσει ο οργανισμός Euro NCAP μέχρι σήμερα, αποκομίζοντας συνολική βαθμολογία 96%! Η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (Intelligent Drive), πολλά από τα οποία προέρχονται από την S-Class - ανάμεσά τους και ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, η A-Class Sedan παρακολουθεί την προσοχή σου στο δρόμο, τις προθέσεις σου και τις συνθήκες οδήγησης και σε ενημερώνει για τυχόν κινδύνους ή ενεργεί για να σε προστατεύσει αν χρειαστεί.