Αυτό το βιβλίο της Bentley κοστίζει όσο… ένα σπίτι

30 κιλά, 800+ σελίδες και φτάνει το ένα μέτρο (ανοιχτό)

  • -
  • -

Σίγουρα, με κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ μπορείς να βρεις ένα αξιοπρεπέστατο σπίτι για να μείνεις, αναλόγως βέβαια και ποια περιοχή έχεις βάλει στο μάτι. Στον «κόσμο» της… Bentley όμως, με αυτό το ποσό μπορείς να αγοράσεις ένα βιβλίο! Όχι οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά το βιβλίο της βρετανικής φίρμας δια χειρός Opus.

Το βιβλίο Bentley by Opus περιορίζεται στα 7 αντίτυπα, ένα για κάθε ήπειρο του πλανήτη. Το κόστος του φτάνει τα 229.000 ευρώ και είναι επενδυμένο με διαμαντάκια 100 καρατίων για το Carat Edition. Υπάρχει όμως και η μία δεύτερη έκδοση σε 500 αντίτυπα, η Mulliner Edition, η οποία φτάνει τα 14.313 ευρώ. Ακόμα, μια πιο προσιτή επιλογή είναι αυτή του Centenary Edition των 500 αντίτυπων και η τιμή του είναι 3.435 ευρώ. Το μήκος αγγίζει το ένα μέτρο (ανοιχτό), ενώ αν ξεδιπλωθούν τα αναπτύγματα φτάνει τα δύο μέτρα! Το βάρος είναι 30 κιλά.

Αναφορικά για το περιεχόμενο του βιβλίου, στις 800+ σελίδες του διαβάζεις την ιστορία της Bentley. Στα 9 κεφάλαια βρίσκεις την ίδρυση μέχρι και το μέλλον της βρετανικής φίρμας.