FIAT 500X: Urban Look ή Cross Look;

Σας αρέσει ο ζωηρός σφυγμός της πόλης και θέλετε να ελίσσεστε με φινέτσα στους δρόμους της; Ή προτιμάτε αποδράσεις με δόσεις περιπέτειας στην εξοχή; Με το νέο 500Χ απολαμβάνετε τη ζωή με το στιλ που σας αρέσει!

  • -
  • -

Το FIAT 500X διακρίνεται για το μοναδικό του στιλ, αλλά και την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε lifestyle: με Urban Look για αστική εμφάνιση, ή με Cross Look με off-road αισθητική. Όποια κι αν είναι η επιλογή, οι αποδοτικοί Turbo κινητήρες Firefly, η προηγμένη τεχνολογία και ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός είναι δεδομένα.

 

 

Δύο Look, πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

Είτε στους δρόμους της πόλης είτε σε εκδρομικές διαδρομές, το ιταλικό SUV εκπέμπει κομψότητα και φινέτσα. Η έκδοση Urban ξεχωρίζει με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και την τεχνολογία LED στα εμπρός φώτα ημέρας και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με τους πρωτοποριακούς προβολείς Full-LED που προσφέρουν κορυφαία ορατότητα. Οι εκδόσεις Cross και City Cross προσθέτουν στα παραπάνω επιπλέον προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες, που ενισχύουν την αύρα περιπέτειας στη συνολική σχεδίαση.

Ιδιαίτερα μοντέρνο είναι και το εσωτερικό, που προσφέρει μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ο νέος πίνακας οργάνων είναι ακόμη πιο ευανάγνωστος και το επανασχεδιασμένο δερμάτινο τιμόνι επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο του ηχοσυστήματος.

 

Στο ταμπλό δεσπόζει το σύστημα πολυμέσων Uconnect. Διαθέτει οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 7 ιντσών, δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphones (MirrorLink) μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto, Bluetooth, θύρες Aux και USB και λειτουργίες audio streaming, ανάγνωσης μηνυμάτων και αναγνώρισης φωνής.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις του 500Χ. Στοιχεία όπως ο κλιματισμός, το Cruise Control, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, οι ζάντες αλουμινίου, το σύστημα ESP με λειτουργία Hill Assist και οι 6 αερόσακοι είναι στάνταρ! Η κορυφαία έκδοση Cross προσθέτει επιπλέον μπάρες οροφής, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής, καθώς και σύστημα πλοήγησης TomTom 3D. Μάλιστα, αυτή την περίοδο οι εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο DCT διατίθενται χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

 

 Αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και diesel

Η γκάμα του 500X ενισχύθηκε πρόσφατα με τους νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης Firefly, που σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου. Ο 3κυλινδρος του 1 λίτρου αποδίδει 120 ίππους και 190 Nm ροπής, ενώ ο 4κυλινδρος των 1,3 λίτρων έχει ισχύ 150 ίππους και ροπή 270 Nm. Αμφότεροι είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από κράμα αλουμινίου εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα χαμηλό βάρος και διαθέτουν την 3η γενιά του συστήματος MultiAir που βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόδοση της καύσης μέσω του ελέγχου του χρονισμού - βυθίσματος των βαλβίδων εισαγωγής. Τη γκάμα συμπληρώνει ο ανανεωμένος βενζινοκινητήρας 1.6 E-Torq με 110 ίππους και ο turbo diesel 1.6 MultiJet II, ο οποίος αναβαθμίστηκε με την εφαρμογή επιλεκτικού καταλύτη SCR και αποδίδει 120 ίππους και 320 Nm μόλις στις 1.750 σ.α.λ.

 

Κορυφαίο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης

Όλες οι εκδόσεις του 500X προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας καθώς εξοπλίζονται στάνταρ με τα συστήματα Traffic Sign Recognition, Speed Advisor και Lane Assist. Ειδικά η έκδοση Cross διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό το πλέον πλήρες πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης στην κατηγορία του, προσθέτοντας στα παραπάνω το Safety Distance Manager, που μειώνει αυτόματα την ταχύτητα του 500Χ όταν πλησιάζει σε προπορευόμενο όχημα, την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας των φώτων, την επόπτευση τυφλού σημείου (Blind Spot Alert) και το Autonomous Emergency Brake, το οποίο αναγνωρίζει εμπόδια στην πορεία του αυτοκινήτου και ενεργοποιεί τα φρένα στην περίπτωση που ο οδηγός δεν κάνει κάποια κίνηση ώστε να αποφύγει την επικείμενη σύγκρουση.

Με το 500Χ η οδήγηση γίνεται πιο συναρπαστική, πιο άνετη και πιο ασφαλής από ποτέ. Αποκτήστε το τώρα με τιμή από 16.900 ευρώ, επιτόκιο 0% και δώρο το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT!