PREMIUM ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ: Peugeot 2008

Το μοντέρνο εσωτερικό i-Cockpit® προσδίδει μια σπάνια premium αύρα στο Peugeot 2008, ενώ η κομψή εξωτερική εμφάνιση ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους: των σουπερμίνι και των SUV

  • -
  • -

Αναζητάς premium αύρα ακόμη κι από ένα μικρό SUV; Θα τη βρεις στο μοναδικό εσωτερικό του Peugeot 2008. Η σχεδιαστική φιλοσοφία i-Cockpit® της γαλλικής φίρμας, εκτός από μοντέρνα αισθητική προσφέρει και αναβαθμισμένη εργονομία. Ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων εμφανίζει όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Έτσι, δεν αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει δυναμική αίσθηση οδήγησης και ευελιξία με το μικρό σε διάμετρο και σπορ σε αίσθηση τιμόνι. Παράλληλα, η οθόνη αφής 7" χωρητικής τεχνολογίας στο ταμπλό, προσφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση και δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphones, μέσω της τεχνολογίας Mirror Screen και των πρωτοκόλλων MirrorLink και Apple CarPlay.



Την άνεση στην οδήγηση ενισχύουν σημαντικά ακόμη δύο στοιχεία: το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης και η κάμερα οπισθοπορείας. Στα θετικά της καμπίνας και οι γενναιόδωροι χώροι επιβατών που συνοδεύονται από μεγάλο πορτμπαγκάζ 410 λίτρων.

Σχεδιαστικά, το Peugeot 2008 ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους: των σουπερμίνι και των SUV. Το ίδιο όμως κάνει και οδηγικά, συνδυάζοντας άριστο κράτημα και άνεση στην άσφαλτο με εκτός δρόμου ικανότητες. Χάρη στο 4-mode Grip Control®, το σύστημα που διαχειρίζεται την πρόσφυση των κινητήριων τροχών και την προσαρμόζει στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης, ο οδηγός μπορεί μέσω του περιστροφικού διακόπτη να επιλέξει μία από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις: Standard, Snow, All-Terrain, Sand και ESP Off. Στη μοναδική εμπειρία οδήγησης που προσφέρει το Peugeot 2008 συμβάλλουν βέβαια και οι κινητήρες. Ο κινητήρας της χρονιάς 2018 PureTech βενζίνης με ισχύ έως 130 ίππους και ο diesel 1.5 BlueHDi με απόδοση που φτάνει τους 120 ίππους. Ειδική αναφορά αξίζει στην έκδοση με τον 1.2 PureTech 110 ίππων που εφοδιάζεται με το εξαιρετικό σε λειτουργία αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων EAT6.



Προηγμένη τεχνολογία δεν συναντάμε μόνο στους κινητήρες και τη μετάδοση κίνησης, αλλά σε κάθε πτυχή του Peugeot 2008. Για παράδειγμα, το σύστημα Park Assist αναγνωρίζει το διαθέσιμο χώρο στάθμευσης (παράλληλα ή κάθετα) και βοηθά τον οδηγό στους ελιγμούς παρκαρίσματος ή εξόδου, αναλαμβάνοντας αυτόματα τις κινήσεις του τιμονιού, ενώ το σύστημα Active City Brake αναβαθμίζει την ασφάλεια, φρενάροντας αυτόματα το αυτοκίνητο στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Αν αναζητάς ευχάριστη οδηγική εμπειρία, πλούσιο εξοπλισμό, αποδοτικούς κινητήρες και - κυρίως - ξεχωριστή αισθητική εξωτερικά και στην καμπίνα, είναι ευκαιρία να επωφεληθείς από το πρόγραμμα Απόσυρσης και Ανταλλαγής Peugeot που ισχύει αυτή την περίοδο και προσφέρει εκπτώσεις και οφέλη ανταλλαγής για όλους, όποια και αν είναι η κατάσταση του παλιού σου αυτοκινήτου, ακόμη και αν πρόκειται για όχημα με χαμηλή ή και μηδενική αξία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.peugeot.gr

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ B-SUV BEST BUY ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF