PEUGEOT 3008: Γιατί κέρδισε τον τίτλο του Car of the Year 2017;

Τα 6 στοιχεία υπεροχής που επέτρεψαν στο νέο SUV να βραβευτεί ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς, δίνοντας συνέχεια στην ιδιαίτερα πετυχημένη ιστορία της γαλλικής μάρκας στον ευρωπαϊκό θεσμό

  • -
  • -

Το νέο Peugeot 3008 ήρθε για να ανατρέψει τα δεδομένα στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των κόμπακτ SUV. Και τα κατάφερε, κερδίζοντας το βραβείο Car of the Year 2017! Είναι η δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που η Peugeot διακρίνεται στον ευρωπαϊκό θεσμό, ενώ συνολικά 5 μοντέλα της έχουν κερδίσει τον τίτλο μέχρι σήμερα: το 504 (1969), το 405 (1988), το 307 (2002), το 308 (2014) και το νέο 3008 φυσικά. Για φέτος, η επιτροπή από 58 Ευρωπαίους δημοσιογράφους επιβράβευσε τον premium χαρακτήρα του 3008, όπως αυτός αποτυπώνεται στο επιβλητικό design, την προηγμένη τεχνολογία, την πολυτελή καμπίνα με το PEUGEOT i-Cockpit® και τη μοναδική εμπειρία οδήγησης που προσφέρουν οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης Puretech και diesel BlueHDi σε συνδυασμό με το ευφυές σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control. Ας δούμε παρακάτω τους 6 λόγους που συντέλεσαν έτσι ώστε το νέο Peugeot 3008 να κερδίσει τον τίτλο Car of the Year 2017.

 

Επιβλητική εξωτερική σχεδίαση

Το νέο Peugeot 3008 εντυπωσιάζει. Μαγνητίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του με την αγέρωχη όψη που του προσδίδουν στοιχεία όπως το κάθετο εμπρός τμήμα, η χαρακτηριστική μάσκα της Peugeot, το μακρύ και οριζόντιο καπό και οι προαιρετικοί full LED προβολείς. Η ξεχωριστή σχεδίαση συνεχίζεται στο πλάι με την υπερυψωμένη μέση γραμμή προφίλ και τις μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες, ενώ πίσω εντυπωσιάζουν τα ιριδίζοντα LED φωτιστικά σώματα και το gloss black τμήμα που τα περιβάλλει.

Μοναδική εμπειρία i-Cockpit®

Το νέο Peugeot i-Cockpit® συνδυάζει αισθητική, εργονομία και πρακτικότητα. Ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων είναι ουσιαστικά μια εντυπωσιακή οθόνη 12,3” με υψηλής ποιότητας γραφικών και δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης, συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιλέγει να έχει μπροστά του ο οδηγός. Το εμπνευσμένο από τη Formula 1 κόμπακτ τιμόνι, η χρήση κορυφαίων υλικών, η αξιοθαύμαστη ευρυχωρία και η προσοχή στη λεπτομέρεια, τόσο ποιοτικά όσο και σε ντιζάιν, ολοκληρώνουν τη μοναδική εμπειρία που βιώνεις στο premium εσωτερικό του 3008.

 

Περιπετειώδες πνεύμα με Grip Control

Το 3008 είναι προικισμένο με αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος (219mm) αλλά και με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control 2ης γενιάς. Το Grip Control βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω 5 προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) και συνδυάζεται με χειμερινά ελαστικά M+S και σύστημα υποβοήθησης κατάβασης Hill Assist Descent Control. Έτσι, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα τετρακίνηση για να απολαύσεις μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες. Τρανή απόδειξη αποτελεί άλλωστε η νίκη του Peugeot 3008 DKR στο Ράλι Ντακάρ 2017!

 

Ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες

Η γκάμα του νέου Peugeot 3008 αποτελείται από σύγχρονους κινητήρες που συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι οι αποδοτικότερες στην κατηγορία τους με αιχμή του δόρατος τον πολυβραβευμένο 1.2 PureTech με ισχύ 130 ίππων, τον οποίο πλαισιώνει ο 1.6 THP των 165 ίππων. Οι κινητήρες πετρελαίου με τεχνολογία BlueHDi αποδίδουν ισχύ 100 και 120 ίππους στα 1,6 λίτρα ή 180 ίππους στην κορυφαία 2-λιτρη έκδοση. Εκτός από τα μηχανικά, διαθέσιμο είναι και το εξαιρετικό αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο ΕΑΤ6.

 

Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας

Οδηγώντας το νέο Peugeot 3008 δεν απολαμβάνεις μόνο τα δυναμικά χαρακτηριστικά του γαλλικού SUV, αλλά και κορυφαία άνεση και ασφάλεια χάρη στις τεχνολογίες Advanced Driver Assistance Systems, όπως η Αυτόνομη Πέδηση με Προειδοποίηση Αποφυγής Σύγκρουσης, το Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής, το Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού, η Αναγνώριση ορίων κυκλοφορίας με υπόδειξη ταχύτητας, ο Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας με λειτουργία Stop, το Vision Park για περιμετρικό έλεγχο 360° και το τελευταίας γενιάς σύστημα Park Assist.

 

Προηγμένη διασύνδεση

Οι επιβάτες του 3008 απολαμβάνουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και συνδεσιμότητας, χάρη σε τεχνολογίες όπως το Mirror Screen, η επαγωγική φόρτιση Smartphone και η 3D πλοήγηση. Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και πλαισιώνεται από έξι διακόπτες αεροπορικού τύπου για άμεση κι εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων εφαρμογών.