Έρχεται το 2021: Η πλήρως αυτόνομη και ηλεκτρική BMW (vid)

Φουτουριστικό σε σχεδίαση και τεχνολογία, το iNEXT είναι το μέλλον της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Τη δική της πρόταση για τις μετακινήσεις την επόμενη δεκαετία παρουσιάζει η BMW με το Vision iNEXT. Ένα πλήρως αυτόνομο, ηλεκτρικό και συνδεδεμένο crossover, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Μέσα όμως στην επόμενη τριετία θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής.

Το iNEXT είναι η ναυαρχίδα της ηλεκτρικής brand BMW i, η οποία λανσαρίστηκε το 2013 με το i3. Ακολούθησε το i8 και σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα. Το iNEXT θα ενσωματώνει όλες τις διαθέσεις τεχνολογίες της BMW στους τομείς της αυτονομίας, της συνδεσιμότητας, της ηλεκτροκίνησης και των υπηρεσιών.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μεγάλη κάθετη γρίλια, η οποία είναι κλειστή καθώς δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης και δεν απαιτείται ψύξη. Τα φωτιστικά σώματα, τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω, είναι εξαιρετικά λεπτά. Το παρμπρίζ ενώνεται προς τα πάνω με την πανοραμική γυάλινη οροφή, συντελώντας σε ένα άκρως φωτεινό εσωτερικό.

Οι πίσω πόρτες ανοίγουν αντίθετα και μαζί με την απουσία κεντρική κολώνας συμβάλλουν στην εύκολη είσοδο των επιβατών στην καμπίνα. Εκεί κυριαρχεί η απλότητα, ενώ η τεράστια οθόνη στο ταμπλό και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες ενημέρωση και ψυχαγωγία.

ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ 2020 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ BMW iX3