Το μελλοντικό αυτόνομο Peugeot

Οι Γάλλοι σχεδίασαν ένα εντυπωσιακό Shooting Brake με τετραθέσιο εσωτερικό ως το αυτοκίνητο του αύριο

  • -
  • -

Πρεμιέρα στην έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης Mobile World Congress έκανε το Instinct Concept, ένα φουτουριστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο της Peugeot με υβριδική τεχνολογία και δυνατότητα κίνησης σε αυτόνομη λειτουργία και τώρα το βλέπουμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Κύρια χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού shooting brake αμαξώματος είναι η τεράστια μάσκα που περιβάλλεται από τα φώτα LED, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι τροχοί των 21 ιντσών και οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες. Η απουσία μεσαίας κολώνας επιτρέπει την εύκολα πρόσβαση στην καμπίνα των επιβατών με τα 4 ανεξάρτητα καθίσματα.

Το Peugeot Instinct εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων, αλλά και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις λειτουργίες Drive και Autonomous. Στην πρώτη, τον έλεγχο έχει ο οδηγός με δύο ξεχωριστά προγράμματα: Drive Boost  ή Drive Relax, ανάλογα με το αν θέλει να κινηθεί σε γρήγορο ή χαλαρό ρυθμό. Αλλά και η πλήρως αυτόνομη λειτουργία προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο Autonomous Soft και το Autonomous Sharp. Στην πρώτη περίπτωση προτεραιότητα δίνεται στην άνεση και στη δεύτερη στον περιορισμό του χρόνου μετακίνησης.

Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό (στο οποίο κρύβεται το τιμόνι όταν επιλεγεί η αυτόνομη οδήγηση) προσφέρει άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης του οχήματος αλλά και συνδεσιμότητας με τον έξω κόσμο.