Γιάννης Δρυμωνάκος: Τελικά άξιζαν οι θυσίες

Τι χρειάζεται για να καταρρίπτεις το ένα ρεκόρ μετά το άλλο; Να κερδίζεις μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Να απολαμβάνεις αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο; Ο πρωταθλητής της κολύμβησης μας απαντά, και μας εμπνέει…

  • -
  • -

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι από τους πετυχημένους Έλληνες που μπορούν να δώσουν την απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα - δες το παραπάνω video. Ο καταξιωμένος πρωταθλητής κολύμβησης απολαμβάνει παγκόσμιας αναγνώρισης, έχει καταρρίψει 68 ρεκόρ κολύμβησης και μεταξύ άλλων σημαντικών παγκόσμιων διακρίσεων έχει κερδίσει 2 χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων, αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας και έχει μία 2η και τρεις 3ες θέσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Πλέον, προπονεί ελίτ αθλητές και συμμετέχει σε σημαντικούς κολυμβητικούς αγώνες με σκοπό να προωθήσει την κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης και να βοηθήσει ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών.



Ακόμη, είναι πρεσβευτής δημοφιλών μαρκών για τη χώρα μας αλλά και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων (sports events) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Masters, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, το Spetses Mini Marathon/ Spetsathlon, κλπ. Πολλοί θα τον θυμάστε και από τη συμμετοχή του στη δεύτερη σεζόν του τηλεοπτικού reality show “Survivor”.

Ο Γιάννης όμως είναι πρώτα απ’ όλα “Survivor” στη ζωή. Έχει βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απασχόληση και τη διασκέδαση. Το πρωί διδάσκει σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και την υπόλοιπη μέρα ασχολείται με τα χόμπι του: κολύμβηση, kite surfing, wakeboarding, snowboarding, θαλάσσιο & αλπικό σκι, ταξίδια, κ.ά.



Τελευταία ασχολείται και με μια δική του ιδέα. Το crosswim παντρεύει το cross fit με την κολύμβηση. Ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της γυμναστικής, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την σκληρή και πολύ αποτελεσματική εξάσκηση. Το εμπνεύστηκε όταν σταμάτησε τον πρωταθλητισμό και ήθελε να βρει κάτι να εκτονώνεται.

Ο Γιάννης περνά τη μέρα του σε πισίνες και στη θάλασσα. Και “ζει” στο αυτοκίνητό του. Ένα λευκό Mitsubishi Eclipse Cross, το οποίο όπως μας λέει το έχει αγαπήσει. Στο ιαπωνικό SUV απολαμβάνει την δύναμη των 163 ίππων του 1.5 Turbo κινητήρα, την άνεση της ανάρτησης, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της καμπίνας και την αίσθηση σιγουριάς στην οδήγηση.



Πάει παντού με όλο τον εξοπλισμό του, τους φίλους του και συχνά τον αγαπημένο του σκύλο, τον Μάρλεϋ. Πολλές φορές μάλιστα, ανάμεσα στις δραστηριότητές του, τρώει ή αλλάζει ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο, ακούει μουσική και χαλαρώνει.

Σε σκλαβώνει η ευγένειά του, ο πρόσχαρος χαρακτήρας του, το χιούμορ του. Απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση αλλά είναι μετρημένος, προσιτός. Έχει κάνει την αγάπη του απασχόληση, αλλά ταυτόχρονα κάνει ένα σωρό πράγματα που τον ευχαριστούν στον ελεύθερο του χρόνο. Ο Γιάννης σε εμπνέει. Είναι η ζωντανή απόδειξη πως πρέπει να ακολουθείς τις φιλοδοξίες σου.