Έλληνες συνεχίστε τον ύπνο σας!

Οι δάφνες ευωδιάζουν ακόμα!

  • -
  • -

Σσσσσσσσσστ! Έλληνες....συνεχίστε τον ύπνο σας...Οι δάφνες των προγόνων μας ευωδιάζουν ακόμα....σσσσσσσστ μην τρομάξετε, αλλά οι Νορβηγοί κατέβηκαν από τα δένδρα! Δεν τρώνε πια φύλλα!

Οδυνηρή διαπίστωση. Δεν μασάνε πια φύλλα από τα δένδρα, ούτε συνεννοούνται με κραυγές και αλαλαγμούς όπως ξέραμε, ή μάλλον πιστεύαμε μέχρι τώρα. 

Γιατί όντως όταν οι παππούδες μας έκαναν Ολυμπιακούς αγώνες, φιλοσοφία, θέατρο, οι Βόρειοι δεν μπορούσαν να συντάξουν μια πρόταση. Όταν οι παππούδες μας δημιουργούσαν τη δημοκρατία και ζούσαν αρμονικά φτιάχνοντας έναν απίστευτο πολιτισμό, οι Βάρβαροι «ζευγάρωναν» με τις αρκούδες. Όταν οι παππούδες μας έκτιζαν τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, το θέατρο της Επιδαύρου οι Βόρειοι ήταν ευτυχισμένοι όταν έβρισκαν σπηλιά να κοιμηθούν. Όταν οι παππούδες μας αρμένιζαν τις θάλασσες και έφτιαχναν τον πρώτο υπολογιστή οι Βόρειοι είχαν για βάρκες κορμούς δένδρων. Όταν οι παππούδες μας έφτιαχναν σχολές φιλοσοφίας και αμφισβητούσαν τα πάντα οι Βόρειοι πίστευαν στον Οντεν και το μεγάλο φαγοπότι στον άλλο κόσμο. Όταν οι παππούδες μας έφτιαχναν δικαστήρια, οι Βόρειοι αγνοούσαν την έννοια της δικαιοσύνης.

Τα χρόνια όμως πέρασαν οι παππούδες μας, μας κληροδότησαν ένα απίστευτο έργο μια κληρονομιά αμύθητου πλούτου. Φυσικό είναι να ενεργούμε σαν κακομαθημένοι κληρονόμοι, αφού δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε τίποτα εμείς. Το έκαναν οι παππούδες μας και με αυτή την φιλοσοφία κτίσαμε την σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία, που όλος ο πλανήτης θαυμάζει για την καταστροφική της τάση να διαλύει και τα πιο απλά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Τη θαυμάζει για τον ηλίθιο τρόπο σκέψης και για τα απόλυτα στερεότυπα, που έμαθε να ζει αυτή και τα παιδιά της. Ωστόσο εμείς εξακολουθούμε να ζούμε το μύθο μας και με κάθε ευκαιρία πετάμε στα μούτρα του κάθε βάρβαρου τα κατορθώματα των παππούδων μας.

Υπάρχει όμως μια πληροφορία που δεν την αναφέρουμε έντεχνα, μη και δούμε απότομα την πραγματικότητα. Οι Βόρειοι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν κατέβει από τα δένδρα, δεν τρώνε πια φύλλα και έχουν λόγο, γραφή και μην τρομάξετε,  έχουν και πολιτισμό και κοινωνία βασισμένη στον άνθρωπο, όπως οι παππούδες μας και όχι οι παππούδες τους. Καμιά φορά ξεφεύγει και κανένας και θυμάται τα βάρβαρα ένστικτά του - όπως άλλωστε ξεφεύγει και κανένας δικός μας και μοιάζει με τους προγόνους μας και μεγαλουργεί και τον θαυμάζει όλος ο κόσμος.

Η δική μας κοινωνία έχει ένα χαρακτηριστικό, που μόνο με κατάλληλη παιδεία δεκαετιών, να μη πω αιώνων, μπορεί να καταπολεμηθεί και να ελευθερωθεί και το άτομο και η ίδια η κοινωνία. Η νεοελληνική κοινωνία είναι βασισμένη στο φθόνο. Όταν ένα μέλος της μεγαλουργεί ξεχωρίζει, τότε όλα τα υπόλοιπα μέλη φροντίζουν είτε άκομψα, είτε έντεχνα να τον επαναφέρουν στο κατώτατο δικό τους επίπεδο. 

Είτε θα ψάξουν να βρουν ελαττώματα, είτε θα λασπώσουν την προσωπική του ζωή ή θα απαξιώσουν το έργο του. Αντίθετα στις πολιτισμένες κοινωνίες των πρώην βαρβάρων που βασίζονται στην ελληνική φιλοσοφία και θεώρηση για τη ζωή, αν ένα μέλος της ξεχωρίσει τότε όλα τα μέλη νοιώθουν περήφανα και τον κάνουν παράδειγμα προς μίμηση. Τότε όλη η κοινωνία προσπαθεί να ανέβει επίπεδο και σπρώχνει προς τα πάνω, δεν τραβάει προς τα κάτω όπως η κοινωνία μας.

Τι με έπιασε και τα γράφω όλα αυτά; Μήπως δεν είναι πράγματα που ήδη όλοι μας γνωρίζουμε;

Με έπιασε το παράπονο, η τρέλα, ο θυμός, η αγανάκτηση, αυτό με έπιασε. Άνοιξα τον υπολογιστή μου σήμερα και όταν πήγα στο facebook είδα μια αφίσα με το  Polo του Mikkelsen και λυπήθηκα. Λυπήθηκα πολύ. 

Λυπήθηκα για την κατάντια μας. 
Λυπήθηκα για το Ακρόπολις που δεν το έχουμε πια. 
Λυπήθηκα για τα ταλέντα που χάθηκαν στην μετάφραση.
Λυπήθηκα
για τους γρήγορους που τους έφαγε το ελληνικό πρωτάθλημα. 
Λυπήθηκα για τους νέους οδηγούς που γέρασαν και ακόμα ονειρεύονται ότι κάτι καλό θα γίνει και θα αναδειχθεί το ταλέντο τους. 
Λυπήθηκα για το βαθύ κατεστημένο των αγώνων που έφαγε και έφαγε οδηγούς και ανθρώπους για να συντηρήσει τη σάπια κοιλιά του. 
Λυπήθηκα για τους ανθρώπους που αγαπούν το σπορ και πελαγοδρομούν μεταξύ εγωιστών και παλιοτόμαρων. 
Λυπήθηκα για τον αγνό θεατή που θα ήθελε να είμαστε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το σπορ, Νορβηγοί και όχι Έλληνες.

Λυπήθηκα προκαταβολικά για όλους εσάς, που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο και θα σκύψετε συγκαταβατικά το κεφάλι συμφωνώντας στα περισσότερα από τα γραφόμενα και δεν θα δείτε μέσα σας, τι πραγματικά είσαστε. 
Λυπήθηκα γιατί ξέρω ότι κάθε φορά που θα βλέπω μια φωτογραφία του Andreas Mikkelsen, απλά θα υποκλίνομαι και ας μην έχει κερδίσει αγώνα και ας μην είναι ο Colin McRae και ας μην είναι καν ένας οδηγός που να ικανοποιεί τα στάνταρ μου για να αξίζει την υπόκλισή μου.

Η αφίσα που με έκανε να γράψω όλα αυτά ήταν τοιχοκολλημένη στο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας. Και έγραφε καλώντας τους φοιτητές: 
«Μπείτε στο μυαλό ενός από τους αστέρες του WRC». Andreas Mikkelsen αμέσως μετά το Σουηδικό Ράλλυ 10 Φεβρουαρίου  10-12 αίθουσα D3.

To Noρβηγικό Πανεπιστήμιο έχει καλεσμένο τον Mikkelsen για να μιλήσει να απαντήσει να περιγράψει την μικρή του εμπειρία από τη συμμετοχή του στο WRC.  

Τιμούν τον οδηγό τους, όπως εμείς ΔΕΝ τιμάμε ούτε τους Ολυμπιονίκες μας. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι έχουν το μηχανοκίνητο σπορ ψηλά ενώ εμείς όχι, γιατί όπως προείπα ούτε τους Ολυμπιονίκες μας δεν τιμάμε. 

Ασχολούμαστε πρωί βράδυ αν το δεξί του Μήτρογλου είναι πιο μεγάλο από το αριστερό και αν φταίνε για αυτό οι τρίχες του…. ‘Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν μπορούμε να πούμε και το κλασσικό ότι τάχα οι Νορβηγοί τιμούν το μηχανοκίνητο γιατί έχουν αυτοκινητοβιομηχανία …ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. 

Η διαφορά μας από μια πολιτισμένη, προηγμένη ευρωπαϊκή πολιτεία είναι ακριβώς αυτή. Τιμούν τους ανθρώπους που πρεσβεύουν τη χώρα τους. Τιμούν και αναδεικνύουν τους ανθρώπους που φέρουν τη σημαία τους. Δεν τους απαξιώνουν, δεν τους λασπώνουν, τους ανυψώνουν και τους φωτίζουν. 

Η αφίσα αυτή για σκεφτείτε λίγο, ούτε που θα φαινόταν σε δικό μας Πανεπιστήμιο θα είχε σκεπαστεί από τις κομματικές αφίσες. Η παρουσία του Έλληνα «Mikkelsen»στο πανεπιστήμιο δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή διότι τα ΜΜΕ μας έχουν άλλους να αναδείξουν δεν τους ενδιαφέρουν οι αξίες, αλλά οι δήθεν και τα μηδενικά.

Όμως ότι και να αναδεικνύουν τα ΜΜΕ έχουν πρόσφορο έδαφος για να το κάνουν, τη σάπια και κακιά κοινωνία μας που τα δέχεται. Βολεύεται η κοινωνία μας να βλέπει μηδενικά διότι το εγώ μας νοιώθει καλά δεν θέλει να δει πιο ψηλά δεν μπορεί είναι πέρα από τις δυνάμεις του. 

Ο Mikkelsen στο πανεπιστήμιο της χώρας του επίτιμος καλεσμένος την ώρα που στη χώρα μας σκοτώνονται καθημερινά οι νέοι επειδή δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν να μάθουν βασικούς κανόνες ασφάλειας - να φοράνε δηλαδή το κράνος και τη ζώνη τους και να μην κάνουν μαγκιές στο δρόμο, αλλά μόνο στις πίστες και στις ειδικές διαδρομές.

Λυπάμαι πραγματικά γιατί εκεί που νομίζεις ότι είσαι ισάξιος τους, έρχεται μια απλή αφίσα τοιχοκολλημένη στον τοίχο του Νορβηγικού πανεπιστημίου για να σε στείλει πίσω εκεί που πραγματικά βρίσκεσαι …..

Κάθε φορά λοιπόν που θα δημοσιεύω φωτογραφία του Αντρέας εκτός από την ομορφιά του, θα θυμάμαι και την  κοινωνική του καταγωγή, θα σκύβω το κεφάλι και θα το βουλώνω. ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΩ!