Flâneur!

Ένας Flâneur είναι και το νέο DS 3 Crossback

  • -
  • -

Είναι ο όρος με τον οποίο οι Γάλλοι περιγράφουν όποιον απολαμβάνει να περιπλανιέται στην πόλη δίχως ιδιαίτερο σκοπό, θέλοντας απλώς να την εξερευνήσει, να τη μάθει και να την ευχαριστηθεί. Είναι αυτός που ανακαλύπτει τους κρυφούς θησαυρούς της πόλης, τα πιο όμορφα μέρη της, τα σημεία της όπου γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα. Ένας Flâneur είναι και το νέο DS 3 Crossback. Το κόμπακτ, avant-garde SUV που δεν κοντράρει, αλλά σνομπάρει τον premium ανταγωνισμό. Που του αρέσει να σουλατσάρει στους δρόμους της πόλης και να τραβά τα βλέμματα πάνω του, όχι με την εμφάνισή του, αλλά με την αύρα του, την κίνησή του.

Το DS 3 Crossback είναι το αποκορύφωμα της τολμηρής κίνησης του γκρουπ PSA να δώσει πνοή στη DS Automobiles, το 2015 με “ξαναζεσταμένο” προϊόν. Η ουσιαστική αρχή έγινε το 2018 με το DS 7 Crossback, αλλά το ολοκαίνουριο μικρό είναι αυτό που θα δώσει φτερά στη γαλλική μάρκα. Αναμφίβολα είναι απαραίτητοι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί, οι αναλύσεις μάρκετινγκ, η παράδοση και η ιστορία σου για να αντλήσεις στοιχεία και έμπνευση, και σίγουρα βοηθούν σημαντικά οι ευκολίες που σου προσφέρει η κλίμακα παραγωγής σε έτοιμες πλατφόρμες, τεχνολογίες και κινητήρες. Χρειάζεσαι όμως κυρίως όραμα και τόλμη για να δημιουργήσεις. Και με το DS 3 Crossback, οι Γάλλοι μας δείχνουν ξεκάθαρα πως έχουν και τα δύο.

Άλλωστε, δεν αρκεί να έχεις καλό κι εύστοχο προϊόν. Πρέπει να έχεις και ταυτότητα για να πετύχεις. Κάποτε, η χώρα προέλευσης έδινε ξεχωριστό χαρακτήρα στη μάρκα. Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που οι συγχωνεύσεις και οι συνεργασίες είναι must, που μια εταιρία μπορεί να κατασκευάζει τα μοντέλα της σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, που το ίδιο μοτέρ ‘φοριέται’ σε πάνω από 15 μοντέλα τεσσάρων και πέντε διαφορετικών μαρκών, που όλα τα αυτοκίνητα προσφέρουν ασφάλεια, επιδόσεις και τεχνολογία, έχει εκλείψει αυτό που λέγαμε παλιότερα ’’διαφορετικές σχολές της αυτοκίνησης’’. Και η DS Automobiles το ξέρει αυτό. Και φροντίζει να είναι premium με το δικό της τρόπο. Να ενστερνίζεται τις γαλλικές της ρίζες. Να είναι flaneur, snob, excentrique, excellent, différent, avant-garde. Τολμά. Και θα πετύχει.