One- off στη Σαρδηνία

Σκόνη, θέαμα και χλίδα

  • -
  • -

Το Ακρόπολις τελείωσε, η επεξεργασία ενός τεράστιου όγκου φωτογραφιών ξεκίνησε, και πριν προλάβω να καταλάβω τι έγινε, έπρεπε πάλι να αρχίσω να ετοιμάζομαι για τον επόμενο σταθμό μου, το θεαματικότατο ράλι της Σαρδηνίας!

Αυτή θα ήταν και η πρώτη μου φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που επισκέπτομαι έναν αγώνα για πρώτη φορά, νιώθω λίγο έξω από τα νερά μου! Η μελέτη και η προετοιμασία ξεκινάνε από μηδενική βάση, περίπου στα τυφλά θα έλεγα, με το ένστικτο να είναι αυτό που κυρίως εμπιστεύομαι και ακολουθώ.

Βέβαια η Σαρδηνία, έχει να προσφέρει έναν σημαντικό αριθμό από πασίγνωστα σημεία για παρακολούθηση, που σαν πρωτάρης στον αγώνα, δεν θα μπορούσα με τίποτα να αγνοήσω και να «πουλήσω», προκειμένου να ψάξω το κάτι διαφορετικό! Έχουμε και λέμε λοιπόν...Micky’s jump στην ειδική Monte Lerno, Crastazza’s jump στην ειδική Coiluna, η πασίγνωστη κατηφορική αρένα στην ειδική Terranova και τόσα άλλα...Και μέσα σε όλα η πληροφορία από έμπιστο «συνάδελφο» για ένα εκπληκτικό σημείο στο τελείωμα της ειδικής Castelsardo, όπου τα αυτοκίνητα (σύμφωνα με τις πληροφορίες) θα χόρευαν στον αέρα με τον έναν μόνο τροχό να αγγίζει το έδαφος...Δεν έπεσες έξω καθόλου Arnaud...!!!

Στη Σαρδηνία για ακόμη μια φορά διαπίστωσα, πόσο κουραστικοί μπορεί να είναι οι συμπτυγμένοι διήμεροι αγώνες. Κυρίως δε, όταν περιλαμβάνουν και νυχτερινές ειδικές. Καμία μέρα δεν μου περίσσεψε χρόνος για ύπνο παραπάνω από τέσσερις ώρες. Παρ’ όλα αυτά απόλαυσα τον αγώνα, παραπάνω ίσως κι από όσο θα φανταζόμουνα. Η Σαρδηνία είναι ένας θεαματικότατος αγώνας. Διεξάγεται σε μαλακά χώματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να κινηθούν γρήγορα και να προσφέρουν θέαμα. Αν μέσα σε όλα, έλλειπε και η χωρίς ουσία τελετή εκκίνησης, στο μακρινό Sassari (σε σχέση με το κέντρο του αγώνα στην Olbia) η εντύπωση μου θα ήταν ακόμα καλύτερη.

Ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να επισκεφτώ ξανά τη Σαρδηνία. Αν και μάλλον δύσκολα, διότι οι φήμες λένε ότι ο Ιταλικός γύρος του WRC θα μεταφερθεί σε νέα βάση (ίσως στο San Marino) ή ακόμα και ότι θα βγει τελείως από το πρόγραμμα του WRC! Ίδωμεν... Ελπίζω να απολαύσετε τα στιγμιότυπα που κατάφερα να αποθανατίσω. Και κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.