F1: Γιατί εγκατέλειψε την ενεργό δράση ο Rosberg;

  • -
  • -

Ο Nico Rosberg έριξε την βόμβα την περασμένη Παρασκευή όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση έχοντας μόλις κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο ίδιος δεν έριξε πολύ φως λέγοντας απλώς ότι ο στόχος του τα 25 χρόνια που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από την στιγμή που το κατάφερε δεν είχε πια τίποτα άλλο να κάνει.

 

Ας τα δούμε λίγο «ψυχρά» τα πράγματα. Η φετινή χρονιά για τον Rosberg ήταν η καλύτερη ευκαιρία να πάρει ένα πρωτάθλημα έχοντας τον «σαρωτικό» (από πλευράς απόδοσης και από πλευράς ψυχολογικού πολέμου) Hamilton δίπλα του. Ο Hamilton αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στην βαθμολογία ο Rosberg τον κρατούσε πίσω του μέχρι να τον περάσει ο Hamilton στον τελευταίο αγώνα πριν από το καλοκαίρι στην Ουγγαρία. Έκτοτε ο Hamilton πήρε κεφάλι, μέχρι να χάσει και πάλι τα ηνία στην Σιγκαπούρη. Η εγκατάλειψη του Hamilton, από την 1η θέση όπου βρισκόταν στην Μαλαισία ήταν ο σημείο κλειδί της περιόδου.

 

Ο Rosberg είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Hamilton τις δυο προηγούμενες χρονιές, και φέτος κατάφερε μετά από πολύ προσπάθεια, εντός και εκτός πίστας, να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο. Ασχολήθηκε πάρα πολύ με την γυμναστική, την διατροφή και τις διορθώσεις στο οδηγικό του στυλ. Πάλεψε πάρε πολύ στον ψυχολογικό τομέα και τα συμβάντα σε Ισπανία και Αυστρία με τις επαφές ανάμεσα στα μονοθέσια των δυο teammate να δείχνουν ότι θα ήταν μάχη μέχρι το τέλος. Είχε φτάσει στο top της απόδοσής του και των αντοχών του, και όπως αποδείχθηκε δεν θα μπορούσε πιθανώς να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό και για άλλες σαιζόν. Θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του;

 

Είναι 31 ετών πλέον ο Γερμανός, έχει μια οικογένεια στην οποία θέλει να αφοσιωθεί, και προφανώς είναι και πολύ κουρασμένος με όλα αυτά που πέρασε. Σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο αποχωρεί από την ενεργό δράση ανοίγει κουβέντα για το εάν θα έπρεπε ή όχι να ενημερώσει την ομάδα του νωρίτερα, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι «μεγάλου βεληνεκούς» οδηγοί για την δεύτερη θέση δίπλα στον Hamilton.

 

Αλλωστε η ιδέα για την αποχώρησή του ήταν στο μυαλό του και μόνο, καθώς η γυναίκα του και ο μάνατζέρ του ενημερώθηκαν για αυτό την Δευτέρα και Τρίτη μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.