Η επιστροφή

Μαζική επιστροφή πληθυσμού στην καθημερινότητα, με τις τρεις πρώτες λέξεις στη σειρά, να είναι αφορμή για συναγερμό στις μέρες μας.

  • -
  • -

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές, σε δουλειές με φούντες για ενήλικες. Υποτίθεται ότι μια δόση θαλάσσιας ανεμελιάς γευτήκαμε, μια χαλάρωση από αυτές που αναζωογονούν και καθαρίζουν κάθε σκοτούρα στις γωνίες του μυαλού, τη ζήσαμε. Και τώρα, η βουτιά στα βαθιά της καθημερινότητας. Ψυχρολουσία! Αναρωτιέσαι πως θα προσαρμοστείς, τι δουλειά έκανες, εν τέλει. Αλλά, ευπροσάρμοστο ον ο άνθρωπος, όχι μόνο καλιμπράρει γρήγορα σε παλιές συνήθειες, αλλά το κάνει όπως όλα δείχνουν με κρυμμένα τα μούτρα του πίσω από μια μάσκα, ως νέα ήθη. Κάπως έτσι επιστρέψαμε στα γραφεία μας και μόνο τα μάτια πλέον δίνουν στίγμα ταυτότητας. Δυσκολίες της εποχής που θα τις αντιμετωπίσουμε και αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή, θα διαπιστώσουμε ότι μέσα από δυσκολίες προκύπτουν δημιουργίες.    

Ήταν Μάιος του 2010 όταν βγήκε στο διαδικτυακό «αέρα» το gocar.gr. Νωρίτερα και για ένα χρόνο περίπου το ολιγομελές team έχτιζε περιεχόμενο - και το GOCAR έχτιζε ομάδα με προσθήκες όπου χρειαζόταν. Με αργά, σταθερά και επίμονα βήματα εδραιώθηκε και πήρε το χώρο του, σε μια αγορά που βρισκόταν σε απόγνωση. Σε μια όχι εύκολη εποχή, με μια ύφεση στην οικονομία παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου η κατρακύλα ξεγύμνωσε μονομιάς τα προβλήματα. Το αυτοκίνητο παραδοσιακά δέχεται τις βολές και οι δραστηριότητες γύρω από αυτό νιώθουν τα απόνερα.

Παρόλα αυτά η διάθεση και το «ηθικόν ακμαιότατον» της ομάδας οδηγεί το μέσο σε νέους ψηφιακούς δρόμους για οποιαδήποτε οθόνη κρατάει στα χέρια του ο θεατής - χρήστης. Πρώτος εορταστικός σταθμός στην πενταετία για το GOCAR, με επετειακή print έκδοση, κόντρα ρόλο στην digital λογική του. Ο κορωνοϊός μπορεί σήμερα να χαλάει τα εορταστικά σχέδια στο κλείσιμο της δεκαετίας, όμως μια μικρή γεύση σερβίρουμε στο τεύχος 81 του Gocar Magazine, αλλά και στο ίδιο το site που διαβαζετε, μέσω διαγωνισμών που τρέχουν με πλούσια δώρα. Προσαρμοζόμαστε άλλωστε, μέχρι νεότερας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω!

Το GOCAR πέρα από design, καινοτομίες, κείμενα και εικόνα σταθερή και κινούμενη, είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί του. Από εκεί ξεκινάνε όλα και εκεί καταλήγουν. Τόσο όσοι δεν καταλάβαμε καν πως πέρασαν 5 - 10 χρόνια, όσο και οι ανανεώσεις του ρόστερ με έμπειρους και φερέλπιδες συνεργάτες. Και βέβαια δεν βγαίνουν από την εξίσωση όσοι πέρασαν, φόρεσαν τη φανέλα και έβαλαν την μικρή ή μεγάλη πινελιά τους. Η ιστορία συνεχίζεται, μείνετε στις οθόνες σας!