Τι είν' ο “κάγκουρας”, τι είναι το ζουμί του...

  • -
  • -

Εσύ παλικάρι μου, που περνάς με το χαμηλωμένο Ibizaki, το τεράστιο ζαντικό, τα κατάμαυρα τζάμια και τα διάσπαρτα φωτάκια, παίζοντας τσίτα στο ηχοσύστημα "Το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια", στ' αλήθεια αναρωτιέσαι γιατί παντρεύτηκε άλλον;
Να πω την αμαρτία μου, ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ο κάγκουρας θεωρεί τον εαυτό του cool τυπάκι. Ακόμα και την εποχή που ξεκίνησα να γράφω σε περιοδικά αυτοκινήτου κι ήμουν υποχρεωμένη να γράφω για καγκουριές, ένα γερό κράξιμο το έριχνα κάθε φορά κι ας έβγαζα τα λεφτά μου από αυτό. Κι ας ήταν μόδα της εποχής. Κι εντάξει, να αποδεχτώ την τρέλα σου να κάνεις το μοτέρ σου πιο δυνατό επειδή θέλεις να βγαίνεις πρώτος στα φανάρια κι επειδή έχεις ακούσει ότι ο ήχος εξιτάρει τις γυναίκες - αν και με τόσα εργοστασιακά σπορ μοντέλα, πάλι πεταμένα λεφτά το βρίσκω. Το να σπαταλάς χρήματα όμως για να φουσκώσεις τα φτερά και να βάλεις τεράστιες ζάντες στο κακόμοιρο 1400αράκι σου, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει μία, λυπάμαι, αλλά δεν το καταλαβαίνω.

Έστω λοιπόν ότι έχεις απωθημένα με τον KIT και το Batmobil, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι λίγα κιλά πολυεστέρα θα μεταμορφώσουν το αυτοκινητάκι σου σε supercar; Ψιτ, αγοράκι, ο KIT μιλούσε κιόλας, ενώ το δικό σου είναι ζήτημα να βγάζει την παραλιακή δυο φορές πάνω-κάτω χωρίς απώλειες. Και να σου πω κι ένα μυστικό; Οι τεράστιες αεροτομές μάλλον απλώστρες θυμίζουν. Άσε τα λαμπάκια και τα αυτοκόλλητα: πικραμένο που δεν έπαιξε στο "Fast & Furious" προδίδουν. Να μη μιλήσω για το ηχοσύστημα... Γιατί καμάρι μου ταλαιπωρείς τα αυτάκια σου και, προπάντων, γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρείς μαζί και τα δικά μου; Γιατί να νιώθω το τρίξιμο από το μπάσο σου όταν (α)τυχαίνει να είμαστε δίπλα-δίπλα σταματημένοι στο φανάρι; Σου είπε κανείς ότι έτσι θα με κάνεις να σε προσέξω; Μήνυση για ηχορύπανση θα σου κάνω και θα ζητήσω να καταδικαστείς ισόβια κι εσύ και η όμοιοί σου που μου χαλάτε την ηρεμία μέρα-νύχτα. Άσε που το ρεπερτόριό σου κυμαίνεται μεταξύ Μάκη και Ζαφείρη. Είναι δυνατόν μεσημεριάτικα να εκστασιαστεί καμία γυναίκα επειδή θα της παίξεις στη διαπασών το "Είσαι αμαρτωλή"; Ίσως, αν πας μέχρι την Αγία Βαρβάρα, να έχεις κάποια ελπίδα, που κι εκεί χλωμό σε κόβω.

Κράτα λοιπόν τα λεφτάκια σου και πάρε κανένα αυτοκινητάκι της προκοπής, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Τόσα κυκλοφορούν στην αγορά. Γιατί θα πρέπει να τα ξοδεύεις μες την κρίση σε καγκουριές; Αν πάντως το κάνεις για να ρίξεις γκομενάκια, τότε οφείλω να σε ενημερώσω πως τα καγκούρια δεν έχουν πέραση πια. Αν πάλι είσαι κάγκουρας από άποψη κι επιλογή, τότε τι να σου πω; Περαστικά σου!

H Σοφία έχει και blog: whenablondegirliswriting.blogspot.com