Αυτοκίνητο, το ιδανικό όχημα… απόδρασης

  • -
  • -

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι βροχές περιορίζονται και οι μέρες του Πάσχα συνοδεύτηκαν επιτέλους από ανοιξιάτικο καιρό. Και σε αυτή την έξοδο, χιλιάδες αυτοκίνητα συνωστίστηκαν στις εθνικές οδούς. Όπως συμβαίνει συχνά κατά τις ώρες αιχμής, Δευτέρα με Παρασκευή στις μεγάλες πόλεις. Όμως αυτή τη φορά, η διάθεση ήταν διαφορετική.

Όσο κι αν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκσυγχρονίζονται, το αυτοκίνητο παραμένει το ιδανικό όχημα για κάθε εκδρομή, για κάθε απόδραση από τη ρουτίνα, σύντομη ή μεγαλύτερης διάρκειας. Για την παρέα, το ζευγάρι, την οικογένεια.

Φορτωμένο με κάθε απαραίτητη και μη αποσκευή, δεν ακολουθεί απλά τα σχέδια που καταστρώσαμε για αυτές τις διακοπές. Αποτελεί μέρος τους. 

Το αυτοκίνητο μας δίνει την ελευθερία να επιλέξουμε όχι μόνο τον προορισμό αλλά και τη διαδρομή. Να σχεδιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Να ακολουθήσουμε τον εναλλακτικό δρόμο, να φθάσουμε ακόμη πιο μακριά προκειμένου να καθίσουμε δίπλα στο κύμα ή να βρούμε το καλύτερο σημείο για το ηλιοβασίλεμα, για το οποίο όλοι μιλούν. 

Αυτή τη σχέση τίποτα και κανείς δεν μπορεί να την αλλοιώσει. Όσα χιλιόμετρα και αν γράψουμε μαζί του, όσες τεχνολογικές εξελίξεις κι αν έρθουν τα επόμενα χρόνια.