ΔΟΚΙΜΗ 5 Ford Fiesta: Βενζίνη και diesel

Συγκεντρώσαμε τις δοκιμές των Fiesta 1.5 TDCi diesel 95 PS, 1.0 EcoBoost 100 PS, 1.0 EcoBoost 125 PS, 1.0 EcoBoost 140 PS και Fiesta ST 1.6 EcoBoost 182 PS

  • -
  • -

Το Ford Fiesta είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην απαιτητική κατηγορία των σουπερμίνι. Από το 2013 που δέχτηκε την τελευταία του ανανέωση, έχουμε δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις κινητήρα: 1.5 TDCi diesel 95 PS, 1.0 EcoBoost 100 PS, 1.0 EcoBoost 125 PS, 1.0 EcoBoost 140 PS και ST 1.6 EcoBoost 182 PS. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις δοκιμές των 5 Fiesta. Διαβάστε αυτή/αυτές που σας ενδιαφέρουν και ρωτήστε μας τυχόν απορίες παρακάτω, στα σχόλια

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

 

Ford Fiesta 1.5 TDCi diesel 95 PS

Ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να οδηγείς καθημερινά. Κορυφαίο σε οδηγική αίσθηση και ποιότητα κύλισης, ιδιαίτερα οικονομικό στη χρήση, με καινοτόμο για την κατηγορία τεχνολογία ασφάλειας και με χώρους/ποιότητα που κυμαίνονται στο άνω άκρο της κατηγορίας.

 

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100 PS

Το 1.000άρι μοτέρ βενζίνης δίνει επιπλέον ώθηση στο εξαιρετικό πλαίσιο να αποκαλύψει τις αρετές του. Με μοντέρνα εικόνα και λογικό τιμοκατάλογο, το Fiesta προσφέρει σωστές λύσεις σε κάθε τομέα που απασχολεί τον καθημερινό οδηγό και την «αύρα» ενός ολοκληρωμένου supermini του σήμερα.

 

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 PS Sport

Το αθλητικό πνεύμα κυριαρχεί στη συμπεριφορά του Ford Fiesta, το οποίο αναδεικνύεται σημαντικά εξαιτίας του ικανού κινητήρα των 125 ίππων. Η 3θυρη έκδοση Sport διαθέτει την απαραίτητη σπορ εσάνς, δημιουργώντας ιδανικό σκαλοπάτι για το «καθαρόαιμο» hot-hatch Fiesta ST που ακολουθεί. H οδική συμπεριφορά παραμένει σταθερή αξία και οι επιδόσεις είναι ιδανικές για τον χαρακτήρα του, αναδεικνύοντας τον μικρό EcoBoost σε μαγικό ραβδί.

 

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 PS Black Edition

Τελικά, το BLACK Edition (και το RED φυσικά) δεν είναι ένα προσιτό ST. 'Εχει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα που συνοψίζεται στην εξής φράση: ένα στυλάτο, γρήγορο και απολαυστικό στην οδήγηση σουπερμίνι που όμως δεν συμβιβάζεται στην καθημερινότητα, προσφέροντας τεχνολογία, άνεση και οικονομία καυσίμου. Και αυτό μας αρέσει.

 

Ford Fiesta ST 1.6 EcoBoost 182 PS

Δε χωράει αμφιβολία πως το νέο Fiesta ST είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει η Ford τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία. Είναι από τη σπάνια εκείνη στόφα αυτοκινήτων που δημιουργούν κοινό για μια εταιρεία, φτιάχνοντας ακόμα και «φανατικούς οπαδούς». Τα χρήματα για την αγορά του είναι σε απόλυτο νούμερο πολλά αλλά για ο οδηγός που θέλει να ευχαριστιέται τις μετακινήσεις του, θα ευχαριστηθεί και θα δικαιολογήσει κάθε ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...