ΔΟΚΙΜΗ: 7 Crossover 1.5-1.6 Diesel

Χωρίς τετρακίνηση αλλά με διάθεση για περιπέτεια σε συνδυασμό με οικονομία

  • -
  • -



Δεν είναι πια μυστικό: στην κατηγορία των crossover/ SUV οι περισσότεροι επιλέγουν τη δικίνητη εκδοχή που εκτός από πιο προσιτή είναι κατά κανόνα και πιο οικονομική σε χρήση, ειδικά όταν συνδυάζεται με κινητήρα diesel. Ψάχνοντας στις εκατοντάδες δοκιμές του GOCAR βρήκαμε 7 πετρελαιοκίνητα crossover στα 1,5-1,6 λίτρα και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.


Πατήστε στις εικόνες που ακολουθούν για να διαβάσετε τις αναλυτικές δοκιμές.

 




Citroen C4 Cactus 1.6 D 100 PS

Το ελαφρύ και ανατρεπτικό Cactus ερμηνεύει την καθημερινότητα με ευκολία, δεν του λείπει σχεδόν τίποτα από σύγχρονες ανέσεις και gadget και εξωτερικεύει με δραστήρια διάθεση τα δυναμικά του χαρακτηριστικά προσφέροντας απόδοση, οικονομία και όρεξη για εκδρομική αναζήτηση. Με το C4 Cactus δεν θα ξεχωρίζεις απλά στον δρόμο, αλλά θα οδηγείς ένα αυτοκίνητο που θα σου ανεβάζει καθημερινά την διάθεση.

 

Dacia Duster 1.5 dCi 110 PS

Το Duster δεν εντυπωσιάσει σε εμφάνιση ή σε πολυτέλεια αλλά στην ουσία. Είναι ο έξυπνος μαθητής που παίρνει άριστα στα μαθήματα της ευρυχωρίας, της οικονομίας και της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, χωρίς μάλιστα να ξεχνά την περιπετειώδη του διάθεση ακόμη και στην έκδοση 4x2.

 

Fiat 500X 1.6 MTJ 120 PS

Χωρίς περιστροφές, πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο που συνδυάζει οικογενειακές περγαμηνές και διάθεση για περιπέτεια, που έχει υπάρξει στη γκάμα της σύγχρονης Fiat. Συνδυάζει τη γοητεία του 500 με την πρακτικότητα και την καθημερινή ευχρηστία που κάθε crossover οφείλει να έχει.

 

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 120 PS

Ξεχωριστό σχεδιαστικά, απολαυστικό στην οδήγηση, οικονομικό στη χρήση, ποιοτικά φτιαγμένο, εξαιρετικά ευρύχωρο και πρακτικό, το νέο Honda HR-V έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία που ο προκάτοχός του δημιούργησε.

 

Jeep Renegade 1.6 Diesel 120 PS

Εξαιρετικό στην οδήγηση, προσεγμένο ποιοτικά, ευρύχωρο και πλούσια εξοπλισμένο, έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία φέρνοντας νέους πελάτες στη Jeep. Το προσθιοκίνητο Renegade 1.6 diesel κουμπώνει στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των περισσότερων και είναι καλό, χωρίς να κοστίζει μια περιουσία.

 

Mercedes-Benz GLA 180 CDI 1.5D 109 PS

H premium πρόταση της “παρέας”. Η 180 CDI δεν είναι ο φτωχός συγγενής στη γκάμα της GLA. Αντίθετα αποτελεί ίσως την ιδανική επιλογή αν το ζητούμενο δεν είναι οι εκτός δρόμου ικανότητες ή οι απόλυτες επιδόσεις, συγκεντρώνοντας πολλά πλεονεκτήματα που εύκολα αντισταθμίζουν τις όποιες μικρές αδυναμίες.

 

Renault Captur 1.5 dCi 90 PS

Με γεμάτο το καλάθι των πλεονεκτημάτων, το crossover της Renault παραμένει ευχάριστο οδηγικά σαν ένα Clio, διατηρεί καλύτερη χωροταξική σχέση, διατηρώντας μικρές διαστάσεις για τις καθημερινές ιστορίες αστικής τρέλας και διαθέτει ανάστημα και προϋποθέσεις να ξεφύγει με μέτρο προς την φύση, όπως και τα περισσότερα της κατηγορίας του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...