ΟΔΗΓΟΥΜΕ την ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA

Σχεδιαστικές και μηχανολογικές αλλαγές συνθέτουν το παζλ της ανανεωμένης GLA

  • -
  • -
με μια ματιά

Η Mercedes-Benz GLA πέρασε στην επόμενη φάση της ζωής της διατηρώντας όλα τα στοιχεία που την έκαναν επιτυχημένη, ενισχύοντας όμως τα στοιχεία που θα την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό.

Ταξιδέψαμε στην Ουγγαρία και την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης για να οδηγήσουμε όλη τη γκάμα compact μοντέλων της Mercedes-Benz A-Class , B-Class και CLA-Class με πρωταγωνιστή όμως την GLA η οποία μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας περνάει στην επόμενη φάση της ζωής της. Το crossover με την πολυσχιδή προσωπικότητα δέχθηκε τις περιποιήσεις των Γερμανών στον αισθητικό τομέα, ενώ εμπλουτίστηκε τόσο τεχνολογικά όσο και σε επίπεδο κινητήρων, προκειμένου να προκειμένου να παραμείνει… φρέσκια στην αγορά.

Αισθητικά η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA διακρίνεται για τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, με νέα μάσκα με τα φώτα ομίχλης και τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα LED με λειτουργία ημέρας και απόχρωση που προσαρμόζεται στο φυσικό φως. Εμπλουτισμένη είναι και η χρωματική παλέτα της GLA, ενώ ανάλογα με την έκδοση προσφέρεται με διαφορετική ανάρτηση, σπορ από την AMG με χαμηλότερο ύψος για δυναμική οδική συμπεριφορά ή εκτός δρόμου με off road πακέτο και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm που διευρύνει την εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.



Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι γνώριμα αφού οι αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν το επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο είναι πιο πλούσιο και περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη οκτώ ιντσών σε στιλ tablet με βελτιωμένες λειτουργίες για πιο εύκολη και αποτελεσματική χρήση. Τα καθίσματα έχουν πλέον ηλεκτρικές ρυθμίσεις, ενώ σε επίπεδο ποιότητας έχει γίνει αναβάθμιση με χρήση επενδύσεων από ξύλο, αλουμίνιο και δέρμα.

Τεχνολογικό highlight της νέας GLA αποτελεί το σύστημα καμερών με λειτουργία 360 μοιρών που καταγράφει τα… τεκταινόμενα περιμετρικά του αμαξώματος και τα προβάλει στην οθόνη ενιαία ή χωρίζοντάς την σε επτά τμήματα για περισσότερες λεπτομέρειες. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάμερες που προβάλουν την εικόνα από πάνω από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει πλέον… χωρίς χέρια, αυτόματα απλώς με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Νέα πακέτο εξοπλισμού προστέθηκε επίσης στη γκάμα της GLA με χαρακτηριστικά Comfort Exclusive, το οποίο διαθέτει επιπλέον του Exclusive αναπαυτικά καθίσματα με αρκετές επενδύσεις ανάλογα με την έκδοση που θα φτάνουν στο σύνολό τους τις 11 στη νέα γενιά του μοντέλου. Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων αυτή εμπλουτίστηκε με την έκδοση GLA 220 4Matic η οποία φοράει τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα με απόδοση 184 ίππων και 300 Nm ροπής, έχοντας μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς.



Με το πακέτο off road που διαθέτει αυξημένο ύψος ήταν εφοδιασμένο το αυτοκίνητο που είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε κατά την παρουσίαση στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα έξω από το Hungaroring την πίστα της Formula 1. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του θέματος, το πολυτελές crossover τα καταφέρνει αρκετά καλά και εκτός δρόμου, ποζάροντας σε εντυπωσιακές γωνίες.

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων και εκδόσεων τοποθετείται η GLA AMG 45 με τον ισχυρότερο 2λιτρο κινητήρα παραγωγής που αποδίδει 381 ίππους και 475 Nm ροπής! Με αυτά τα χαρακτηριστικά το γερμανικό crossover μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,4 sec με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αναμφίβολα εκρηκτική στο δρόμο και άκρως επιθετικό σε εμφάνιση αυτή η κορυφαία GLA κάνει στο δρόμο όσα οι προδιαγραφές της και η αισθητικής υπόσχονται. Στρίβει με ακρίβεια, χάρη στη σφιχτή ανάρτηση και όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις από την AMG, ενώ εκτοξεύεται στις ευθείες με τρόπο μοναδικό που κόβει την ανάσα.

Και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζει μέρος από ευχρηστία που χαρακτηρίζει και τις βασικές εκδόσεις. Με μήκος 4.424 mm, πλάτος 1.804 mm, ύψος 1.494 mm και μεταξόνιο 2.699 mm η GLA χωράει άνετα τέσσερις ενήλικες μαζί με αποσκευές που φτάνουν τα 421 λίτρων ή με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες τα 1.235 λίτρα. Ένα πακέτο αναμφίβολα ελκυστικό σε όλους τους τομείς το οποίο δικαιωματικά κέρδισε το κοινό και έδωσε ώθηση στην Mercedes-Benz, ανοίγοντας στους Γερμανούς την πόρτα σε νέο, μικρότερης ηλικίας κοινό.

συμπέρασμα

Η Mercedes-Benz με την GLA χτύπησε στην καρδιά ενός νέου κοινού καταφέρνοντας να προσφέρει την γνωστή πολυτέλεια και ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της γκάμα της σε μια πιο προσιτή οικονομικά συσκευασία, με αναμφίβολα πιο ελκυστική και νεανική εικόνα. Όπλο της αποτελεί η ποικιλία εκδόσεων κινητήριων και εξοπλιστικών, για εκτός δρόμου εξορμήσεις ή ακόμα και μέσα στην πίστα για γρήγορες απολαυστικές στιγμές, που της χαρίζουν ένα πολυσχιδή χαρακτήρα και σίγουρα θα κουμπώσουν στις ανάγκες σας, όποιες και αν είναι αυτές.

VIDEOS

Mercedes-Benz GLA 220d 2017

Mercedes-Benz GLA 220 4MATIC 2017

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...