ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Jeep Renegade 1.4T 4x4 170 PS AUTO

Με 1.400άρη τούρμπο, 170 ίππους και τετρακίνηση, το μικρό Jeep υπόσχεται μεγάλες στιγμές….

  • -
  • -

Ούτε η ίδια η Jeep δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία το Renegade, το μοντέλο που συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο κατά 170% στις πωλήσεις της αμερικανικής μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο. Ένα μοντέλο που αν είχε παρουσιαστεί μερικά χρόνια πριν θα είχε πλημμυρίσει τους ελληνικούς δρόμους. Αλλά ακόμη και στην πολύπαθη αγορά μας, η πορεία του Renegade είναι εξαιρετική και το μέλλον του διαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό, χάρη και στη νέα έκδοση που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε άσφαλτο και χώμα.

Το Jeep Renegade 1.4 Turbo 4x4 είναι ένα από τα λίγα SUV με κινητήρα στα 1.400 κυβικά και τετρακίνηση, δύο από τους άσσους του μοντέλου. Οι άλλοι δύο είναι η ισχύς των 170 ίππων και η εμφάνιση που συνδυάζει μοντέρνες αλλά και κλασικές γραμμές Jeep – και να πως συμπληρώνεται το φουλ του άσσου που του δίνει πλεονέκτημα στη δύσκολη παρτίδα της πολυσυλλεκτικής κατηγορίας SUV!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ JEEP RENEGADE

 

Εντός κι εκτός

Στη σύντομη επαφή που είχαμε μαζί του στο δρόμο, το Renegade άφησε για μια ακόμη φορά εξαιρετικά καλές εντυπώσεις. Όπως και το 1.600άρι προσθιοκίνητο diesel πατάει με σιγουριά στην άσφαλτο, δεν γέρνει αισθητά και διατηρεί την πρόσφυσή του όσο κι αν το πιέσεις σε δρόμο με στροφές. Η δύναμη είναι παρούσα αν και δεν δείχνει για 170 ίππους, ίσως λόγω των παραπανήσιων κιλών της τετρακίνησης, αλλά σίγουρα και λόγω του άστρωτου ακόμη κινητήρα. Να πούμε εδώ πως η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων, το οποίο έχει μια μικρή υστέρηση στο χρόνο αλλαγής αλλά σε αποζημιώνει με την ήσυχη λειτουργία του και τις ιδιαίτερα ομαλές αλλαγές σχέσεων. Φυσικά, αν το θελήσεις αλλάζεις μόνος σου ταχύτητες μέσω του επιλογέα.

Εκτός δρόμου, το Renegade είναι Jeep με τα όλα του. Μπορεί να μην φορούσε τα διακριτικά Trailhawk που συνοδεύονται από αλλαγές ουσίας σε αναρτήσεις, ελαστικά κλπ για σκληρό off road, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να περάσει από όλα τα εμπόδια της πίστας Jeep Camp. Εμπόδια δύσκολα, που στα περισσότερα από αυτά κάνει πίσω ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο… Η απόσταση των 175 mm από το έδαφος αποδεικνύεται αρκετή, όπως και οι γωνίες προσέγγισης (17,9ο), ράμπας (21,2ο) και διαφυγής (29,7ο).

Το κύριο όπλο του Renegade όμως είναι η τετρακίνηση Jeep Active Drive. Εναλλάσσει αυτόματα την κίνηση από 4x2 σε 4x4 αναλόγως των συνθηκών πρόσφυσης και με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της ροπής. Βέβαια, ο οδηγός μπορεί να “κλειδώσει” την τετρακίνηση ή να επιλέξει ανάμεσα στις 4 προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που διαθέτει ο επιλογέας Jeep Selec Terrain:

  • AUTO: για κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με συνεχή και πλήρως αυτόματη λειτουργία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οδήγηση σε δρόμο και εκτός δρόμου.
  • SNOW: για μεγαλύτερη ευστάθεια σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, όπως για παράδειγμα σε χιόνι, εντός ή εκτός δρόμου.
  • SAND: για εκτός δρόμου διαδρομές με χαμηλή πρόσφυση, όπως αμμώδεις επιφάνειες. Η μετάδοση ενεργοποιείται για να παρέχει μέγιστη κινητήρια ισχύ.
  • MUD: για χρήση σε επιφάνειες που καλύπτονται με λάσπη ή βρεγμένο γκαζόν.

 

Η εμπλοκή της τετρακίνησης είναι άμεση και δεν σε αφήνει να κολλήσεις εύκολα, παρά τα ελαστικά με τον ασφάλτινο προσανατολισμό. Για τα δύσκολα, αρωγός σου είναι η ιδιαίτερα κοντή 1η σχέση του κιβωτίου. Στη λειτουργία AUTO το σύστημα τετρακίνησης έχει τη δυνατότητα απεμπλοκής του πίσω διαφορικού συνεισφέροντας στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Κάτι που στην πράξη δεν καταφέραμε να διαπιστώσαμε, καθώς ο 1.4 Turbo MultiAir2 έδειξε σχετικά ορεξάτος για βενζίνη στην μικρή διαδρομή που το οδηγήσαμε, σχετικά πιεσμένα είναι η αλήθεια... Θα τα δούμε όμως όλα πιο αναλυτικά στην αναλυτική δοκιμή που θα ακολουθήσει σύντομα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ JEEP RENEGADE

 

Jeep Renegade 1.4 Turbo 4x4 AUTO

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

1.4 MultiAir2 Turbo

Κυβισμός:               1.368 κ.εκ.

Ισχύς:                     170 ίπποι/5.500 σ.α.λ.

Ροπή:                     250 Nm/2.500-4.000 σ.α.λ.

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Κίνηση:                τετρακίνηση Active Drive

Κιβώτιο:               αυτόματο 9 σχέσεων

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

0-100 km/h:                8,8 sec

Τελική ταχύτητα:         196 km/h

Μέση κατανάλωση:    6,9 lt/100 km

Εκπομπές CO2:        160 g/km

 

ΔΕΙΤΕ 8 VIDEO ΤΟΥ ΝΕΟΥ JEEP RENEGADE


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...