WRC 2011 – Ράλλυ Γαλλίας

Νίκη εντός έδρας για τον Ogier, ισοβαθμία στην κορυφή για τους Loeb και Hirvonen

  • -
  • -

Ο Sebastien Ogier επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας το ράλλυ Γαλλίας που έγινε στην περιοχή της Αλσατίας. Ο Γάλλος, με την εντός έδρας του νίκη μείωσε τη διαφορά στους 3 μόλις βαθμούς από τον team mate του στη Citroen και πρώτο στη βαθμολογία Sebastien Loeb. Βέβαια, στη μάχη του τίτλου παραμένει δυναμικά και ο Mikko Hirvonen, ο οποίος ισοβαθμεί στη 1η θέση με τον Loeb (!) ανεβάζοντας το ενδιαφέρον στα ύψη στους 2 μόνο αγώνες να απομένουν για τη λήξη του πιο αμφίρροπου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών.

Στα του αγώνα, ο Loeb ήταν ο μεγάλος άτυχος καθώς στην 3η ειδική και ενώ ήταν πρώτος, ο κινητήρας του DS3 παρουσίασε βλάβη, πιθανότατα στην αντλία λαδιού. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει, με τους τεχνικούς της Citroen να ψάχνουν την αιτία για να βρουν τη λύση πριν τους επόμενους αγώνες. Έτσι, ο Ogier έμεινε μόνος να κοντράρεται με τους Petter Solberg (Citroen DS3 WRC) και Dani Sordo (Mini John Cooper Works). Μάλιστα, ο Sordo έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε δεύτερος, δείχνοντας τις ικανότητες του - υπό εξέλιξη ακόμη - Mini στην άσφαλτο. Σε αντίθεση με τον Kris Meeke που ήταν πίσω σε χρόνους, μέχρι που στην 13η ειδική “έστειλε” το δεύτερο Mini εκτός δρόμου και το πάρκαρε σμπαραλιασμένο ανάμεσα στα δέντρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ούτε αυτός ούτε ο συνοδηγός του. Εξαιρετικός όλο το 3ήμερο ήταν και ο Solberg, ο οποίος έχασε οριστικά τη μάχη για τη νίκη λόγω ενός κλαταρίσματος την 3η μέρα. Έχασε όμως και την 3η θέση που πήρε, αφού το αυτοκίνητό του ζυγίστηκε μετά τον αγώνα 4 κιλά ελαφρύτερο από τους κανονισμούς (1.196 αντί για 1.200 kg). Κρίμα για τον Νορβηγό που μετά από έναν τόσο καλό αγώνα, τελικά αποκλείστηκε.

Οφελημένος από αυτό βγήκε ο Hirvonen, ο οποίος ανέβηκε έτσι τρίτος, χάρη και στις ποινές που ηθελημένα δέχτηκε (με εντολή της ομάδας) ο Jari-Matti Latvala για να βοηθήσει τον team mate του στο κυνήγι του τίτλου. Οι οδηγοί της Ford τέθηκαν ουσιαστικά εκτός μάχης κάνοντας λάθη την πρώτη μέρα. Στον υπόλοιπο αγώνα, ο Hirvonen ήταν φανερά εκτός ρυθμού, ενώ ο Jari-Matti Latvala έγραψε κορυφαίους χρόνους στις γαλλικές ασφάλτινες διαδρομές, κερδίζοντας και την υπερειδική με το μαύρο - ειδικά γι’ αυτόν τον αγώνα - Fiesta WRC.

Επόμενος και προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το ράλλυ Ισπανίας, στις 20-23 Οκτωβρίου 2011.

 

Ράλλυ Γαλλίας 2011 - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αποτελέσματα

Νικητές Ειδικών Διαδρομών

Βαθμολογία

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...