Η 13η δεν ήταν γρουσούζικη για τον Peterhansel (vid)

Ο Γάλλος οδηγός της Peugeot έγραψε νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του στο Ράλι Ντακάρ, σημειώνοντας την 13η νίκη του

  • -
  • -

Εξουθενωμένοι αλλά χαρούμενοι, οι συμμετέχοντας στο Ντακάρ του 2017 έφθασαν στον τερματισμό, στο Μπουένος Άιρες. Κεντρικό πρόσωπο ο Stephane Peterhansel, ο οποίος σημείωσε την 13η νίκη του στο θεσμό, 7η στην κατηγορία των αυτοκινήτων ενώ είχαν προηγηθεί άλλες 6 στις μοτοσικλέτες.

Ο 52χρονος Γάλλος προστάτευσε εύκολα το προβάδισμα των 5,5 λεπτών που είχε από τον team mate του στην Peugeot, Sebastien Loeb, μπαίνοντας στην τελευταία ειδική μήκους μόλις 64 km. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας ακόμη Γάλλος με 3008 DKR, ο Cyril Despres (+33’28’’). Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Nani Roma με Toyota Hilux (+1 ώρα 16 λεπτά).

«Παλέψαμε σκληρά και ίσως ο αγώνας κρίθηκε την Παρασκευή όταν ο Loeb είχε κλαταρισμένο ελαστικό. Η νίκη πιθανόν να ήταν θέμα εμπειρίας. Αν μπορώ να πετύχω και 14η νίκη; Γιατί όχι;», δήλωσε μετά τον θρίαμβό του ο Peterhansel που είχε ως συνοδηγό τον Jean Paul Cottret.

«Από ένατος πέρυσι, τερμάτισα 2ος φέτος. Είναι μία εξαιρετική βελτίωση. Παρά τα 1-2 λάθη στην πλοήγηση, τα πήγαμε καλά σε γενικές γραμμές. Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα την επόμενη φορά και να κερδίσουμε στο Ράλι Ντακάρ, που είναι ο στόχος μας», ανέφερε ο Loeb.

Στις μοτοσικλέτες η νίκη πήγε στον Sam Sunderland, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει στο Ντακάρ. Ο αναβάτης της ΚΤΜ τερμάτισε με άνεση μπροστά από τον team mate του Matthias Walkner και έσπασε την κακοδαιμονία του, καθώς δεν είχε τερματίσει ποτέ έως τώρα στο διάσημο ράλι. «Η συγκίνηση ήταν έντονη μόλις πέρασα τη γραμμή τερματισμού. Ίσως αυτή η νίκη δημιουργήσει ενδιαφέρον στη Βρετανία για το Ράλι Ντακάρ», δήλωσε ο Sunderland.

Νικητής στα Quad αναδείχθηκε ο Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha Raptor 700), στα UTV ο Βραζιλιάνος Leandro Torres (Polaris RZR 1000) και στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev (Kamaz 4326).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...