F1: Preview Βραζιλίας

Τίτλοι τέλους για την φετινή σαιζόν!

  • -
  • -

Φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της σαιζόν. Στην πίστα του Interlagos θα πέσει η καρό σημαία για το φετινό πρωτάθλημα με τον Sebastian Vettel και την Red Bull Racing να κερδίζουν και τους δυο τίτλους. Στην πίστα Autodromo Jose Carlos Pace έχουμε δει κατά καιρούς συναρπαστικούς αγώνες. Συγκεκριμένα το 2007 όταν στέφθηκε πρωταθλητής ο Kimi Raikkonen στον τελευταίο αγώνα αλλά και το 2008 όταν ο τίτλος πήγε στα χέρια του Lewis Hamilton τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα για τους φίλους της F1.

 

Η πίστα είναι συνδεδεμένη όμως με τον μεγάλο Ayrton Senna και τον ενθουσιασμό των συμπατριωτών του όταν τους χάριζε στιγμές ανεπανάληπτης οδήγησης και πάθους. Τι περιμένουμε να μάθουμε το Σαββατοκύριακο αυτό; Πολλά και διάφορα. Καταρχάς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους οδηγούς της Williams. Ο Maldonado δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με την θέση του, ενώ ο Barrichello μπορεί και να κάνει τον τελευταίο του αγώνα στην F1. Επισήμως δεν έχει βγει κάτι από την ομάδα, αλλά οι επιλογές συνεχίζουν να ακούν στα ονόματα Raikkonen, Barrichello, Bottas και Sutil. Πρόθεση είναι μέχρι την Κυριακή να έχει παρθεί η απόφαση και να έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με τον οδηγό, αλλά προς το παρόν δεν κουνιέται φύλλο.

 

Αυτό είναι που περιμένουμε να μάθουμε μέχρι την Κυριακή. Σημαντική είναι και η συνάντηση της FOTA για να αποφασίσουν για το μέλλον του σωματείου. Οι ομάδες δεν μπορούν να διασπαστούν γιατί υπάρχει και ο Bernie Ecclestone που περιμένει για την υπογραφή του Concorde Agreement και εάν δεν κατέβουν στις συνομιλίες οργανωμένοι τότε θα έχουν πρόβλημα.

 

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι ανοιχτά στους οδηγούς. Τι έχουμε μέχρι στιγμής; Στην Red Bull Racing τα πράγματα είναι σταθερά με τους Vettel και Webber. Οι Alonso και Massa στην Ferrari, Schumacher και Rosberg στην Mercedes όπως και οι Button και Hamilton στην McLaren. Σίγουροι είναι και οι Kobayashi-Perez στην Sauber, όπως και οι Glock και Pic στην Marussia παρόλο που ο δεύτερος δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

 

Το ενδιαφέρον είναι από κει και πέρα και ξεκινάμε με την Lotus η οποία παρόλο που είχε το θέμα με τις δηλώσεις του Petrov δεν φαίνεται ότι θα πληρώσει την νύφη και θα μείνει καιτ ο 2012. Ποιος θα είναι δίπλα του; Αυτός που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι ο Grosjean, με λιγότερες αυτές του Senna, ενώ δεν αποκλείουμε και μια έκπληξη να ακούει στο όνομα Raikkonen. Στην Force India αυτοί που έχουν ενημερωθεί από την ομάδα να ετοιμάσουν τις αγωνιστικές τους φόρμες είναι ο Paul di Resta και ο Nico Hulkenberg, ενώ τον Sutil τον έχουν αφήσει στο σκοτάδι. Αυτός όμως δεν έχει μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και ήδη κοιτάζει τις επιλογές με τις ομάδες που έχουν θέση. Για παράδειγμα η Williams είναι στις επιλογές του και η ομάδα ενδιαφέρεται.

 

Στην HRT ανακοινώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες ο de la Rosa ο οποίος ήταν και μια μικρή έκπληξη. Όσον αφορά την θέση δίπλα του αυτή περιπλέκεται. Ο Liuzzi έχει συμβόλαιο, αλλά στην F1 αυτά δεν φαίνεται να μετράνε και πολύ. Στην Team Lotus o Kovalainen έχει συμβόλαιο και η ομάδα θα το κρατήσει. Στο παιχνίδι θα μπει και η Red Bull με τις θέσεις που έχει στην Toro Rosso. Πέρσι το πείραμα HRT και Ricciardo πέτυχε και η Red Bull θέλει να βάλει και πάλι οδηγό σε άλλη ομάδα για να πάρει χιλιόμετρα. Έχει Alguersuari, Buemi, Vergne και Ricciardo. Εκεί θα είναι το παιχνίδι. Πόσες θέσεις θα θελήσει να «αγοράσει» η Red Bull; Εάν είναι μια τότε θα είναι μάλλον στην Team Lotus και συνεπώς κάποιος οδηγός θα μείνει εκτός. Θυμίζει λίγο το παιχνίδι της μουσικής καρέκλας.

 

Κάποια πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι την Κυριακή, με κάποια άλλα θα έχουμε να ασχολούμαστε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...