F1: Όλα έτοιμα στο Abu Dhabi

Πλησιάζουμε στην λήξη της σεζόν

  • -
  • -

Είμαστε στο προτελευταίο τριήμερο της χρονιάς και ο αγώνας στο Abu Dhabi βρίσκεται προ των πυλών. Για να δούμε τι έχουμε …

 

Τι μας περιμένει

 

Και τα δυο πρωταθλήματα έχουν βρει τους κατόχους τους. Και τα δυο θα πάνε στην Red Bull Racing και στον Sebastian Vettel για το δεύτερο συνεχόμενο ντάμπλ. Οπότε από αυτή την άποψη δεν περιμένουμε κάτι το συναρπαστικό. Θα υπάρχουν μάχες ασφαλώς αλλά αυτό που θα τραβήξει το ενδιαφέρον είναι οι εξελίξεις που θα φέρουν οι ομάδες και στις 3 μέρες του αγώνα, προετοιμαζόμενες για το πρωτάθλημα του 2012.

 

Μην ξεχνάμε ότι μετά από τον αγώνα αυτό υπάρχει ένα τριήμερο στο οποίο οι ομάδες θα δοκιμάσουν νέους οδηγούς. Τα μάτια είναι στραμμένα όλα στην Williams η οποία θα δοκιμάσει τον Valteri Bottas. Ο 22χρονος Φιλανδός ο οποίος έχει μάνατζερ τον Mika Hakkinen είναι ήδη οδηγός εξέλιξης της ομάδας και θα κάνει ένα πολύ σημαντικό τεστ. Τόσο σημαντικό που μπορεί να τον φέρει του χρόνου στην F1 στην αγωνιστική θέση της ομάδας. Είναι ένας από τους υποψήφιους για την θέση και όπως δείχνουν τα πράγματα η ομάδα η Williams περιμένει να τον αξιολογήσει ώστε να δει εάν θα τον βάλει στην τελική λίστα των επιλογών της.

 

Οι ομάδες όμως θα δοκιμάσουν κάποιες λύσεις που σκέφτονται να τις φέρουν το 2012, όπως χαρακτηριστικά η Ferrari που δοκιμάζει την λύση της εύκαμπτης αεροτομής που έχει και η Red Bull Racing και στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν από λίγες μέρες.

 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στα ελαστικά με τον Paul Hembery της Pirelli να λέει σχετικά : «Σ’ αυτό το σημείο της σεζόν, είναι φανερό ότι δίνουμε έμφαση στην βελτίωση των επιλογών ελαστικών μας για του χρόνου, και γι αυτό βλέπουμε κάποια καινούργια ελαστικά κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών και στη δοκιμή των νεαρών οδηγών. Έχοντας περιορισμένες ευκαιρίες για δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι σημαντικό να συλλέγουμε πληροφορίες καθώς διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας για το 2012, που θα περιλαμβάνει ελαστικά κάπως διαφορετικά σε σχέση με τη φετινή γκάμα. Το Yas Marina μας είναι πολύ οικείο και είμαστε σίγουροι ότι τα ελαστικά που έχουμε επιλέξει για τον αγώνα ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της πίστας. Η χάραξη είναι εκπληκτική με κάποιες καλές ευκαιρίες για προσπέραση, γι’ αυτό και χαιρόμαστε πολύ που γιορτάζουμε την πρώτη μας επέτειο εκεί».

 

Μαθήματα ιστορίας

 

Όταν στις 25 Ιουνίου του 2008 η FIA συμπεριέλαβε στο αγωνιστικό της ημερολόγιο για το 2009 τον αγώνα στο Abu Dhabi όλοι περίμεναν να δουν κάτι το συναρπαστικό. Εκείνος ο αγώνας έμεινε στην ιστορία της F1 γιατί ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε ενώ είχε δύσει ο ήλιος. Η αξία κατασκευής της πίστας ανήλθε στο ποσό των 893εκ Ευρώ και αρχιτέκτονας ήταν ο Hermann Tilke. Ο πρώτος που έκανε δοκιμαστικό γύρο στην πίστα είναι ο οδηγός ο οποίος θα δεχθεί τις ερωτήσεις σας, ο Bruno Senna.

 

Ο πρώτος αγώνας το 2009 πήγε στην ομάδα της Red Bull Racing κάνοντας το 1-2 με τους Vettel και Webber, ενώ πέρσι έγινε πραγματικός χαμός με την Ferrari να χάνει το πρωτάθλημα λόγω λάθους στρατηγικής στο πιτ στοπ. Ο Alonso έμεινε σχεδόν για όλο τον αγώνα πίσω από τον Vitaly Petrov της Renault και οι άνθρωποι της Red Bull Racing είχαν πολλούς λόγους να ευχαριστούν τον Ρώσο μετά από τον αγώνα.

 

Το περίεργο στοιχείο

 

Οι διαμάχες ανάμεσα στον Massa και τον Hamilton έφεραν την ιδέα στην εταιρία Ladbrokes να βάλει στο στοίχημα την περίπτωση να έχουμε ένα τέτοιο περιστατικό στον αγώνα. Συγκεκριμένα εάν κάποιος θέλει να στοιχηματίσει οι αποδόσεις έχουν το εξής:

 

Η περίπτωση Hamilton και Massa να έρθουν σε επαφή έχει απόδοση 6. Η περίπτωση να έρθουν σε επαφή με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο ένας ή και οι δυο έχει απόδοση 11 και η περίπτωση να έρθουν σε επαφή κατά την διάρκεια του αγώνα και να λογομαχήσουν μετά έχει απόδοση 26!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...