F1: Αρχίζει να νιώθει την πίεση της Ferrari o Vettel;

Η «βαριά φανέλα» της Ferrari …

  • -
  • -

Ο αγώνας της Κίνας, παρόλο που η Ferrari πήρε την 2η θέση, είναι από αυτούς που θα ήθελαν να ξεχάσουν στο Maranello. Η εικόνα των δυο κόκκινων μονοθεσίων να χτυπάνε μεταξύ τους στην πρώτη στροφή του αγώνα, υπο το βλέμμα του ισχυρού άντρα της FIAT Sergio Marchionne, δεν ήταν καθόλου καλή. Και το ξέσπασμα του Vettel στον Kvyat λίγο πριν από την απονομή ήταν δείγμα της έντασης.

 

Ο Marchionne, σαν γνήσιος πρόεδρος, απαίτησε νίκες από την ομάδα του και μάλιστα είχε βάλει σαν στόχο, και το διατυμπανούσε, ότι η 1η θα ερχόταν στον πρώτο κιόλας αγώνα. Μάλιστα πριν από τον αγώνα της Κίνας είπε ότι ο «περνάει ο χρόνος» και πρέπει να έρθουν. Έχουμε ήδη 3 αγώνες στην πλάτη μας και η νίκη δεν έχει έρθει. Η Κίνα είναι μεγάλη αγορά για την Ferrari και για τον λόγο αυτό βρέθηκε αυτοπροσώπως στον αγώνα. Μετά από το πέρας του δήλωσε : «Είναι η πρώτη φορά που οι δυο οδηγοί συγκρούστηκαν και δεν είναι κάτι που βλέπεις συνήθως με την Ferrari. Είμαι πιο αμήχανος για αυτούς από ότι για εμένα για να είμαι ειλικρινής. Ξέρουν πώς να φτιάξουν τα προβλήματα και ήταν μια παράβλεψη για την οποία πληρώσαμε, αλλά η επιστροφή είναι καταπληκτική, οπότε είναι χαρούμενος για αυτό. Βλέπω μια Ferrari που μεγαλώνει ανά αγώνα και έτσι είναι. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Αρχίζουμε να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε»

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Fernando Alonso μίλησε για μεγάλη πίεση στην Ferrari όταν δεν έρχονται οι νίκες. Σε μια παρόμοια κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται και ο Vettel ο οποίος άρχισε να «στολίζει» τον Kvyat ρίχνοντάς του την ευθύνη για την σύγκρουσή του με τον Raikkonen. Ο Γερμανός οδηγός ζήτησε συγνώμη από την ομάδα του και από τον φίλο του Raikkonen μετά από το τέλος του αγώνα, όμως φαίνεται ότι έχει πέσει στην παγίδα της πίεσης και χάνει τον έλεγχό του.

 

Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα για να δηλώσει ο Γερμανός ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν προσθέτοντας ότι «Προφανώς ζητάω συγνώμη για το τι έγινε. Το να έρχεσαι σε επαφή με μονοθέσιο του ίδιου χρώματος δεν είναι σωστό»

 

Μάλιστα κυκλοφορεί και ένα video που δείχνει από onboard πλάνο το συμβάν της πρώτης στροφής

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...