F1: Η Renault Sport Formula One Team είναι εδώ!

Αποκαλυπτήρια για την επιστροφή της Renault

  • -
  • -

Ήταν ήδη εδώ και καιρό γνωστό και επίσημο ότι η Renault εξαγόρασε την ομάδα της Lotus F1. Σήμερα όμως έγινε με κάθε επισημότητα η παρουσίαση της ομάδας, καθώς και των ανθρώπων που αποτελούν το management team και τους οδηγούς.

 

Στην παρουσίαση που έγινε στο Παρίσι ο ισχυρός άντρας της Renault, Carlos Ghosn, ανακοίνωσε ότι Πρόεδρος της Renault Sport Racing θα είναι ο Jérôme Stoll, ο οποίος θα υποστηρίζεται από τον Cyril Abiteboul που θα είναι ο managing director. Αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Frédéric Vasseur ο οποίος έχει διατελέσει αφεντικό της ομάδας ART Grand Prix στο πρωτάθλημα του GP2 και GP3.

 

Ειδικότερα στο κομμάτι της F1 το μονοθέσιο θα ονομάζεται Renault R.S 16 με το σασί να χτίζεται στην βάση της ομάδας στο Enstone και ο κινητήρας του θα εξελίσσεται στο Viry-Châtillon. Την θέση του F1 Chief Technical Officer θα καταλαμβάνει ο Bob Bell, παλιός γνώριμος της ομάδας, o Nick Chester θα είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του Σασί και ο Rémi Taffin Τεχνικός Διευθυντής του Κινητήρα. Οδηγικό δίδυμο, μετά την αποχώρηση του Maldonado, θα είναι ο Kevin Magnussen και ο Jolyon Palmer με τον ταλαντούχο Esteban Ocon να παίρνει την θέση του αναπληρωματικού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...