Pirelli και Ferrari θα κάτσουν να συζητήσουν

Το «σκασμένο» λάστιχο και η … καυτή πατάτα

  • -
  • -

Καυτό θέμα συζήτησης με την λήξη του αγώνα στο Βέλγιο δεν ήταν η νίκη του Lewis Hamilton, αλλά η αντίδραση του Vettel ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για το πρόβλημα με το ελαστικό της Pirelli το οποίο ‘έσκασε’ 2 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία του τερματισμού.

 

Μιλώντας στο BBC ο Vettel είπε : «Αυτά τα πράγματα δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να γίνονται. Εάν είχε γίνει 200 μέτρα πιο πριν δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται να γίνει. Είναι το θέμα που υπάρχει και κάνει τον γύρο, κανένας δεν το αναφέρει, αλλά είναι ανεπίτρεπτο», ενώ ερωτηθείς εάν πρέπει οι ανησυχίες των οδηγών να ληφθούν σοβαρά υπόψη, είπε : «Αυτό πιστεύω. Αλλά ποια είναι η απάντηση; Η ίδια κάθε φορά ‘Υπήρχε ένα σκίσιμο, θραύσματα, μπορεί κάποιο πρόβλημα με τις επιφάνειες του μονοθεσίου, ο οδηγός βγήκε εκτός πίστας’. Εάν ο Nico (Rosberg) μας λέει ότι δεν βγήκε εκτός πίστας, τότε δεν βγήκε εκτός πίστας. Γιατί να μας πει ψέματα; Το ίδιο και με μένα. Δεν βγήκα εκτός και ξαφνικά το λάστιχο έσκασε».

 

Ο Γερμανός οδηγός συμπλήρωσε ότι η Pirelli είχε ενημερώσει και την Ferrari ότι θα μπορούσαν να κάνουν 40 γύρους με αυτό το λάστιχο και μετά από 28 αυτό έσκασε. Από την μεριά της Pirelli ο Paul Hembery είπε : «Ήταν στο τέλος του λόγω φθοράς και όταν το κάνεις αυτό, όλα τα λάστιχα στον κόσμο το κάνουν, που φτάνουν στο σημείο αυτό, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα».

 

Λίγο αργότερα και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμίσει ο Hembery είπε : «Οι ομάδες παίρνουν αποφάσεις βασιζόμενες στα δεδομένα που έχουν και στην περίπτωση αυτή είναι κάτι που δεν δούλεψε ανάμεσα σε εμάς και σε αυτούς. Είναι εύκολο να λέμε πράγματα, αλλά πάντα είχαμε καλή συνεργασία με την Ferrari. Συνεπώς θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις», ενώ από την πλευρά της Ferrari ο Arrivabene σχολίασε : «Πρώτα θέλω να κάνω κάποιους ελέγχους με τους μηχανικούς γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και δεν θέλω επουδενί να ξεκινήσουμε αντιπαλότητα με την Ferrari. Ότι έγινε έγινε, και εάν θέλει κάποιος να μας επιτεθεί, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...