Έχει μερίδιο ευθύνης για το πιτ στοπ ο Hamilton;

Ο Hamilton πίεσε για να αλλάξει λάστιχα

  • -
  • -

Το «καταστροφικό» πιτ στοπ του Lewis Hamilton στο GP του Μονακό το οποίο του αφαίρεσε μια σίγουρη νίκη συνεχίζει να απασχολεί. Υπάρχουν στο διαδίκτυο αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι πήγε στραβά. Όλοι περίμεναν το race edit το οποίο βγαίνει από την εταιρία που έχει τα εμπορικά δικαιώματα, την FOM, για να δώσει όπως πάντα κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες. Και δεν μας απογοήτευσε.

 

Ο Toto Wolff μας είχε πει πριν από λίγες μέρες ότι ο Hamilton παραπονέθηκε για την κατάσταση των ελαστικών του δεν ήταν καλή και θα ήθελε να μπει για αλλαγή. Από το race edit το οποίο υπάρχει στο site του Formula1.com ακούσαμε την παρακάτω στιχομυθία ανάμεσα στον Hamilton και τον αρχιμηχανικό του Peter Bonnington.

 

Bonnington: Αυτοκίνητο ασφαλείας, αυτοκίνητο ασφαλείας, Συνεπώς μένουμε έξω

Hamilton: Είσαι σίγουρος ότι είναι το καλύτερο να μείνω έξω; Αυτά τα λάστιχα έχασαν όλη την θερμοκρασία τους. Όλοι θα είναι με την πολύ μαλακή γόμα.

Bonnington: ΟΚ. Το άκουσα, το άκουσα. Μπες μέσα στα box, μπες μέσα στα box

 

Έχει ενδιαφέρον και η ενδοεπικοινωνία του Vettel με την Ferrari όταν είδε τον Hamilton να έχει «παρκάρει» πριν από την είσοδο του τούνελ στον γύρο επιστροφής, λέγοντας ότι τον βλέπει να πηγαίνει κατευθείαν σπίτι, όπως είχε κάνει κάποτε ο Ayrton Senna.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...