GP Μονακό: Ο Hamilton ξεκινά πρώτος!

Δεν άφησε καμία ελπίδα στον Rosberg

  • -
  • -

Με τον Lewis Hamilton να ξεκινά αύριο πρώτος και τους Rosberg, Vettel και Ricciardo να ακολουθούν ολοκληρώθηκαν τα σημερινά προκριματικά στους στενούς δρόμους του Πριγκηπάτου του Μονακό. Είναι η πρώτη pole position για τον Βρετανό οδηγό στον αγώνα αυτό.

 

Η μάχη της pole position είναι ιδιαίτερα σημαντική στην στενή πίστα του Μονακό. Με τις ευκαιρίες για προσπέραση να είναι σχεδόν μηδενικές, η μάχη για την pole position είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Ο Alonso είπε χαρακτηριστικά ότι ο αγώνας είναι το Σάββατο με την Κυριακή να πρέπει να προσέξεις να μην πέσεις στις μπαριέρες.

 

Με κίνηση άρχισε το Q1 με τις ομάδες που μάχονταν να περάσουν στο Q2 να φέρουν την πολύ μαλακή γόμα, και έτσι είδαμε τις Marussia και Sauber να φέρουν τα ελαστικά με το κόκκινο χαρακτηριστικό. Στο μέσο της διαδικασίας είχαμε τους Rosberg και Hamilton στην κορυφή, με τις δυο Ferrari να ακολουθούν. Με 6 λεπτά να απομένουν δεν είχαμε δει τον Alonso στην πίστα  με τον Button να είναι μόλις στην 17η θέση. Στο τέλος του Q1 είχαμε την έκπληξη με τον Valtteri Bottas να μην μπορεί να περάσει στο Q2 όπως και οι Nasr, Ericsson, Stevens και Μehri.

 

Στο Q2 βγήκαν όλοι με την πολύ μαλακή γόμα με τον Vettel να παίρνει την πρωτοπορία, όμως η απογοήτευση ήρθε για τον Alonso ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η επανάληψη έδειξε ότι ο κινητήρας του Alonso απλώς έσβησε. Ο Hamilton αντιμετώπιζε προβλήματα με την πίεση των ελαστικών του και συνεχώς μιλούσε στην ενδοεπικοινωνία με τους μηχανικούς. Με το που έπεσε η καρό σημαία δίνοντας τέλος στο Q2 οι Grosjean, Button, Hulkenberg, Massa και Alonso θα ξεκινήσουν από τις θέσεις 11 μέχρι και 15. Η κίτρινη σημαία που έβγαλε ο Rosberg στο πρώτο κομμάτι δεν επέτρεψε στον Button να περάσει στο πολυπόθητο Q3.

 

Φτάνοντας στο Q3 και πριν μπουν καν τα μονοθέσια στην πίστα, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες βροχής. Πρώτος βγήκε από τα πιτ ο Hamilton ακολουθούμενος από τον Rosberg. Φαίνεται ότι το περσινό «χουνέρι» του Γερμανού επηρέασε τον Hamilton ο οποίος θέλησε να πάρει την τύχη στα χέρια του. Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Hamilton ήταν με 1:15.304 μπροστά από τον Rosberg κατά 0.136 και 0.545 μπροστά από τον Vettel. Στην δεύτερη γρήγορη προσπάθεια και πάλι ο Hamilton βγήκε πρώτος, μπροστά απο τον Rosberg με τις Ferrari να δυσκολεύονται στις πιο «κρύες» συνθήκες από το πρωϊ. Και ενώ ο Hamilton κατάφερνε τον ταχύτερο γύρο με 1:15.098 ο Rosberg εγκατέλειψε την προσπάθεια έχοντας χάσει πολύ χρόνο στο πρώτο σκέλος. Συνεπώς η Pole Position πήγε στον Hamilton με τους Rosberg και Vettel να ακολουθούν

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...