Τι μπορεί να σημαίνει η νίκη της Ferrari;

Χαμηλοί τόνοι απο το Maranello

  • -
  • -

Η νίκη της Ferrari στην Μαλαισία έφερε μεγάλους πανηγυρισμούς στην γείτονα χώρα. Η τελευταία φορά που η Scuderia είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ήταν στις 12 Μαιου του 2013 στο Ισπανικό GP με τον Fernando Alonso. Αυτή τη φορά ακούστηκε και πάλι ο Γερμανικός ύμνος προς τιμή του Sebastian Vettel μαζί με τον Ιταλικό, φέρνοντας μνήμες από τις εποχές που ο Michael Schumacher κυριαρχούσε στις πίστες.

 

Τι μπορεί να σημαίνει όμως η νίκη της Ferrari; «Ξέρω μόνο το μισό της εξίσωσης, το οποίο είναι το δικό μας μονοθέσιο», είπε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari James Allison όταν ρωτήθηκε για να συγκρίνει την Ferrari με την Mercedes. «Ξέρω ότι έχουμε ένα αρκετά καλό πακέτο ψύξης και πρέπει να πάνε τα εύσημα στην ομάδα που το σχεδίασε στην αεροδυναμική σήραγγα και στους σχεδιαστές, που έφτιαξαν ένα καινοτόμο πακέτο για το μονοθέσιό μας. Αυτό μας επέτρεψε να δουλεύει το μονοθέσιο σε τέτοιες εξοντωτικές θερμοκρασίες χωρίς να ανοίξουμε πολύ το μονοθέσιο. Η πίστα είναι ‘σκληρή’ και αρκετά ζεστή, και σκληρή για τα λάστιχα, αλλά είμαστε τυχεροί που το μονοθέσιό μας τα πάει καλά με τα λάστιχά του. Αυτά ήταν προβλήματα που πέρασαν στην αντίπερα όχθη, στην χώρα της Mercedes, και δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στην Κίνα», συμπλήρωσε.

 

Μπορεί στους tifosi να επικρατεί ευφορία, στις τάξεις των μηχανικών και των ανθρώπων της ομάδας η κατάσταση είναι διαφορετική. Ναι μεν η χαρά ήταν απερίγραπτη, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Sebastian Vettel ο οποίος έλεγε ότι σχεδόν «τα είχε κάνει πάνω του» στους τελευταίους γύρους, όμως ο Arrivabene είπε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς γιατί νικητής είναι όποιος παίρνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σχολίασε δε χαριτολογόντας ότι στόχος της ομάδας ήταν οι δυο νίκες με την έναρξη της σαιζόν και ήδη πήραν την μια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...