GP Αυστραλίας: Περίπατος για Hamilton

Άνετη νίκη για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στον πρώτο αγώνα της σεζόν

  • -
  • -

Ένα χαλαρό απόγευμα είχε στο Albert Park σήμερα ο Lewis Hamilton κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά από τον Nico Rosberg. Στην 3ηθέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari.

 

Με πολλά απρόοπτα ξεκίνησε ο αγώνας. Ο Bottas αντιμετώπισε από τα προκριματικά πρόβλημα με την πλάτη του και δεν ξεκίνησε καν, οι Magnusen και Kvyat έμειναν στον γύρο εξόδου και φυσικά οι δυο Manor δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην Μελβούρνη. Έτσι τα πράσινα φώτα είδαν μόλις 15 μονοθέσια.

 

Παραδοσιακά η πρώτη στροφή έφερε ένταση και ο Maldonado έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, έπεσε στον τοίχο και βγήκε εκτός αγώνα. Το όλο συμβάν ξεκίνησε όταν ο Vettel πέρασε πάνω από το kerb και έπεσε πάνω στον Raikkonen. Όμως τον πρώτο γύρο δεν ολοκλήρωσε ούτε ο Grosjean ο οποίος μπήκε στα πιτ και έσβησε την μηχανή του, με αποτέλεσμα να πάμε στα 13 μονοθέσια μέσα στον αγώνα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε μέσα για 4 γύρους.

 

Από τον 8οκιόλας γύρο ο Hamilton είχε κάνει μια διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον 2ο Rosberg, 7,2 από τον Massa και 7,8 από τον Vettel. Η έκπληξη ήταν η 5ηθέση του Nasr με την Sauber. Στην «ουρά» είχαμε τους Button με την ΜcLaren στην 12ηθέση και τον Perez στην 13η, με την McLaren να λέει στον Button ότι "υπάρχουν 13 μονοθέσια στον αγώνα, μπορούμε να πάρουμε βαθμούς". Ο Raikkonen μπήκε για αλλαγή στον 17ο γύρο και αντιμετώπισε πρόβλημα με τον πίσω αριστερά τροχό, αλλά φάνηκε και πρόβλημα σε διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα που μάλλον έφυγαν από το μονοθέσιο στην σύγκρουση της 1ης στροφής. Ο Massa έκανε ένα πολύ γρήγορο στοπ στον 22ο γύρο και επιστρέφοντας στην πίστα βρέθηκε στην 6η θέση. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος όταν στο διάβα του βρέθηκε ο πιο αργός Ricciardo, την στιγμή που ο Vettel έπαιρνε εντολή να μπει για το δικό του στοπ. Όταν βγήκε ο Vettel ήταν μπροστά από τον Massa κερδίζοντας την 3η θέση. Ο Hamilton μπήκε χαλαρά στον 26ο γύρο προφανώς καθορίζοντας την στρατηγική της ομάδας, σαν προπορευόμενος οδηγός. Στον επόμενο γύρο μπήκε ο Rosberg, ενώ ο Sainz με την Toro Rosso είχε ένα εφιαλτικό στοπ όταν κόλλησε ο πίσω αριστερά τροχός.

 

Έχοντας περάσει το μέσο του αγώνα ο Massa είχε χάσει έδαφος από τον Vettel και βρισκόταν 3,5 sec πίσω, ενώ ο Raikkonen έχοντας την μαλακή γόμα είχε φτάσει 11 sec πίσω από τον Βραζιλιάνο σε μια μάχη για την 4ηθέση. Ο Verstappen μπήκε για το πρώτο πιτ στοπ της καριέρας του στον 34ογύρο, αλλά ενημέρωσε ότι είχε καπνό στο μονοθέσιο μόλις βγήκε. Είχε την ευκαιρία να πάρει βαθμούς στην πρώτη του εμφάνιση στην F1, αλλά εγκατέλειψε.

 

Τα μονοθέσια που έτρεχαν έγιναν 11 όταν ο Raikkonen εγκατέλειψε στον 42ογύρο αμέσως μετά από το pit stop του. Φάνηκε ότι κάτι δεν πήγε καλά όταν ο μηχανικός που χειριζόταν τον πίσω αριστερά τροχό έκανε νόημα ότι δεν είχε μπει σωστά. Φτάνοντας στο τέλος του αγώνα, ο Button από την 11ηθέση ενημέρωνε την ομάδα ότι είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ μπροστά τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει με τον Hamilton να κρατά την πρωτοπορία μπροστά από τον Rosberg. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Massa, Nasr, Ricciardo, Hulkenberg, Ericsson, Sainz και Perez.

Το αποτέλεσμα του αγώνα αναλυτικά:

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορα
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m54.067s
2 Nico Rosberg Mercedes 1.640s
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.523s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 29.196s
5 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1:26.149s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Γύρο
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 Γύρο
8 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Γύρο
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1 Γύρο
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Γύρο
11 Jenson Button McLaren/Honda 2 Γύρους
- Kimi Raikkonen Ferrari Εγκατάλειψη
- Max Verstappen Toro Rosso/Renault Εγκατάλειψη
- Kevin Magnussen McLaren/Honda Δεν εκκίνησε
- Valtteri Bottas Williams/Mercedes Αποσύρθηκε
- Daniil Kvyat Red Bull/Renault Δεν εκκίνησε
- Romain Grosjean Lotus/Mercedes Εγκατάλειψη
- Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Ατύχημα
- Will Stevens Marussia/Ferrari Αποσύρθηκε
- Roberto Merhi Marussia/Ferrari Αποσύρθηκε

 

Στο πρωτάθλημα οδηγών έχουμε:


Θέση Οδηγός Βαθμοί
1 Lewis Hamilton 25
2 Nico Rosberg 18
3 Sebastian Vettel 15
4 Felipe Massa 12
5 Felipe Nasr 10
6 Daniel Ricciardo 8
7 Nico Hulkenberg 6
8 Marcus Ericsson 4
9 Carlos Sainz Jr. 2
10 Sergio Perez 1
11 Jenson Button 0

 

Ενώ στους κατασκευαστές έχουμε:

 

Θέση Κατασκευαστής Βαθμοί
1 Mercedes 43
2 Ferrari 15
3 Sauber/Ferrari 14
4 Williams/Mercedes 12
5 Red Bull/Renault 8
6 Force India/Mercedes 7
7 Toro Rosso/Renault 2
8 McLaren/Honda 0

 

Επόμενος αγώνας στη Μαλαισία, στις 29 Μαρτίου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...