Εποχή McLaren Honda με Alonso και Button

  • -
  • -

Επιτέλους η McLaren ανακοίνωσε το οδηγικό της δίδυμο για το 2015. Οι Alonso και Button θα οδηγούν τα δυο μονοθέσια της McLaren Honda, ενώ ο Magnussen θα παραμείνει στην McLaren σαν οδηγός εξέλιξης και αναπληρωματικός οδηγός.

 

Όλοι στις δηλώσεις στους στάθηκαν στον Ayrton Senna ο οποίος ήταν είδωλο για πολλούς και οδηγός ορόσημο στην συνεργασία McLaren Honda από το 1988 μέχρι το 1992. «Ποτέ δεν έκρυψα το πόσο θαύμαζα τον Ayrton Senna, τον αγαπημένο μου οδηγό, το είδωλό μου εντός πίστας, το σημείο αναφοράς μου. Ακόμα με θυμάμαι σαν παιδί που είχα τις αφίσες του στην ντουλάπα μου, τα αυτοκίνητα παιχνίδια με τα οποία προσπαθούσα να τον μιμηθώ. Μπαίνω στο project αυτό με μεγάλο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μας πάρει κάποιο χρόνο να φέρουμε αποτελέσματα που έχουμε στοχεύσει, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είχα πολλές προσφορές, και κάποιες πολύ δελεαστικές, δεδομένης της απόδοσης που έχουν κάποιες από τις ομάδες που έδειξαν το ενδιαφέρον τους. Αλλά η McLaren Honda με είχε προσεγγίσει περισσότερο από ένα χρόνο ζητώντας να συμμετέχω σε αυτή τη συνεργασία, μια συνεργασία που κυριάρχησε στην F1. Είχα κουβέντες με τους ανθρώπους στην McLaren και την Honda, και βλέποντας τις εγκαταστάσεις σε Βρετανία και Ιαπωνία ήταν καθαρό σε μένα ότι μαζί η McLaren και η Honda είναι στην αρχή μια μεγάλης και επιτυχημένης συνεργασίας. Και σκοπεύω να δώσω το 100% για να βοηθήσω. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους που μόχθησαν τόσο πολύ για να γίνει πραγματικότητα. Θα κάνω τα πάντα ώστε να έρθουν αποτελέσματα στην ομάδα μας, βασιζόμενος σε μια φόρμουλα που πάντα δούλευε για μένα : προσπάθεια, θυσία, επιμονή και πίστη», είπε ο Alonso στις πρώτες δηλώσεις σαν οδηγός της McLaren Honda.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Jenson Button ο οποίος είπε επιπλέον ότι χάρηκε πολύ που ο Kevin Magnussen παραμένει στην ομάδα λέγοντας ότι είναι γρήγορος οδηγός και καλό παιδί.

 

Με την σειρα του ο Dennis είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα λέγοντας ότι στόχος της ομάδας είναι να έχει τους καλύτερους οδηγούς. «Υπογράψαμε τον Fernandoεδώ και κάποιο καιρό, αλλά αποφασίσαμε να μην τον ανακοινώσουμε μέχρι να ανανεώσουμε και με τον Jenson», είπε ο Dennis.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...